2011-10-10 09:02:59• hírek • Kertész Róbert/MTI

Harmadszor is megnősült Paul McCartney

Feleségül vette vasárnap Londonban amerikai menyasszonyát az immár harmadszor nősülő Sir Paul McCartney.

A Beatles 69 éves egykori basszusgitárosa és dalszerzője mindössze harminc meghívott vendég - köztük Ringo Starr, a Beatles 71 éves egykori dobosa - jelenlétében mondta ki a boldogító igent 51 esztendős New York-i kedvesének, Nancy Shevellnek a londoni Westminster kerület tanácsi házasságkötő termében, ugyanott, ahol McCartney és első felesége, az 1998-ban mellrákban elhunyt - szintén amerikai - Linda Eastman 1969-ben összeházasodott.
"Macca" és Nancy Shevell vasárnap késő délután érkezett meg sofőr vezette bordó Lexus limuzinján a tanácsi épület elé, ahol hozzávetőleg ezer rajongó és újságíró várta őket.

Sir Paul egyszerű öltönyt viselt, menyasszonya viszont igen elegáns, térden felül érő fehér ruhában szállt ki az esküvői autóból, hajában fehér rózsával, kezében kis csokorral.
Az egyórás esküvői ceremónia után az amerikai nagyvállalkozó családból származó újdonsült nej - tekintettel férje lovagi rangjára - Lady Nancyként lépett ki férje oldalán a tanácsháza lépcsőjére.
Hírek szerint Lady Nancy McCartney esküvői ruháját Sir Paul és Linda Eastman 40 éves divattervező leánya, Stella készítette.

Ez is alátámasztja azokat az értesüléseket, amelyek szerint Nancy Shevellt a veterán zenész családtagjai sokkal barátságosabban fogadták, mint McCartney előző - második - feleségét, Heather Mills exmodellt. Stella állítólag kifejezetten gyűlölte Heathert, akit azzal vádolt, hogy csak apja vagyonára pályázott.
A kaland valóban sokba került McCartneynak. Heather Mills 24,3 millió fonttal távozott a hat év múltán zajos botrányokba fulladt és végül válásba torkolló házasságból; igaz, eredetileg 125 millió fontot követelt férje hivatalosan 400 millió fontban (közel 2 milliárd lej) megállapított vagyonából.

A vasárnapi londoni esküvőn mindazonáltal Sir Paul és Heather Mills hétéves kislánya, Beatrice volt a nyoszolyólány.
McCartney és Heather 2002-ben Írországban tartott világraszóló menyegzője 1,5 millió fontba került; a hétszáz vendég még tűzijátékban is gyönyörködhetett. Ugyanakkor "Macca" harmadik esküvőjének hangsúlyozottan szerény külsőségeit mutatta, hogy a vasárnapi szertartásért a westminsteri tanács anyakönyvi hivatala mindössze 1540 fontot számolt fel, vagyis a polgári ceremónia költségei a kilenc évvel ezelőtti írországi lakodalom kiadásainak egy ezrelékét tették ki.
Ez azonban korántsem a dúsgazdag McCartney kicsinyességét jelzi: Sir Paul 420 ezer font (2 millió lej) értékű, gyémántokkal kirakott gyűrűvel jegyezte el nála 18 évvel ifjabb - egyébként szintén elvált - kedvesét.

McCartney és Nancy Shevell románcát 2007-ben fedezte fel a bulvársajtó. Az eljegyzést idén májusban jelentették be, de az esküvő időpontja szinte az utolsó pillanatig titok volt, jóllehet a brit bulvársajtó bennfentes forrásai annyit már néhány hete felfedtek, hogy Sir Paul és saját jogán is dúsgazdag menyasszonya nagy valószínűséggel októberben kel egybe.
A vasárnapi esküvő időpontját a pár úgy választotta ki, hogy a dátum egybeessen a Beatles másik egykori frontembere, a New Yorkban 1980-ban meggyilkolt John Lennon 71. születésnapjával.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: