2019-10-07 11:16:46• hírek • Erdélysport.hu

Harmadszor is magyar bajnok lett Gyenes Mani

Kaposváron ugyan csak a második helyen végzett, mégis bajnokként készülhet a Dakarra Gyenes Mani.

A hétvégén Kaposváron megszerezte zsinórban harmadik magyar bajnoki címét enduróban Gyenes Emánuel, a szatmárnémeti motoros – saját szavaival élve – is „jó szezon” után készülhet tehát a Dakarra.

 

A bajnokság utolsó, kaposvári futamára Gyenes két győzelemmel, egy második és egy harmadik helyezéssel érkezett. És egyetlen céllal: hogy 2017 és 2018 után ismét megszerezze a bajnoki címet.

 

A verseny két napos volt, a motorosoknak szombaton és vasárnap is 4-4 alkalommal kellett végigmenniük a 40 kilométeres pályán. Amely két szakaszból állt: egy enduro és egy cross szakaszból. „Nehéz verseny volt, mindkét nap szoros küzdelmet folytattam az osztrák Mario Hirschmugl ellen, de ő folyamatosan jobb időket ment a cross szakaszon. Szombaton még csak 0,8 másodperccel előzött meg, vasárnap viszont már 4 másodperccel, így ezúttal meg kellett elégednem a 2. hellyel”, mesélte Mani.

 

Ez azonban pont elég volt ahhoz, hogy Gyenes idén is a bajnokság első helyén zárjon, megelőzve Szatyina Gábort és Holló Bencét. Érthető tehát, hogy elégedetten tekint vissza a 2019-es idényre.

 

„Jó szezonom volt. Az elején ugyan kicsit nehezebben kaptam el a ritmust, köszönhetően a Dakaron összeszedett sérülésemnek és az azt követő pihenőnek, így az első futamra nem is tudtam nagyon felkészülni. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen csak 3. helyen zártam. A szezon folyamán aztán sikerült ledolgoznom a lemaradásom”, idézi fel az idény eseményeit Gyenes. „A Red Bull Romaniacsen ugyan lemaradtam a dobogóról, de visszatekintve a 4. hellyel is elégedett vagyok”, tette hozzá.

 

A versenyszezon ugyan véget ért Gyenes számára, ez azonban közel sem jelenti azt, hogy következik a pihenés. Közeledik ugyanis a nagy szerelem, a Dakar. „Fizikai edzésekkel készülők és igyekszem addig motorozni, amíg csak az időjárás ezt engedi”, vázolja fel Gyenes a következő két hónap terveit, amelyek kizárólag a Dakarra való felkészülés jegyében telnek.

 

További erdélyi sporthírekért, látogass el az erdelysport.hu-ra

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: