2015-07-15 01:50:29• hírek • MTI/Kocsis Zoltán

A Videoton egy, a Steaua két góllal nyert

Jól kezdte a Bajnokok Ligája selejtezőjét a magyar és a román bajnok, hisz a második forduló első meccsén a Videoton egy góllal nyert a walesi The New Saints, a Steaua pedig 2-0-ra a szlovák Trencsén otthonában. A mutatott játékkal azonban egyik csapat sem lehet elégedett, a következő körben ennél biztosan több kell.

Mivel a kapus Branislav Danilovic és Filip Pajovic adminisztrációs problémák miatt nem kapott idejében vízumot, a magyar csapat új vezetőedzője, a francia Bernard Casoni azt a 23 éves Gábor Pétert állította a kapuba, aki eddig még NB I-es meccsen sem védett.

Egy óriási hazai helyzettel indult a találkozó, ezt követően azonban a Videoton irányított, többet birtokolta a labdát, s helyzetei is voltak, bár ezek rendre kimaradtak. A walesiek ellentámadásokkal próbálkoztak, majd az első félidő utolsó perceiben beszorították a magyar bajnokot, de a szünetig nem esett gól.

A fordulás után többnyire a Videoton tartotta a labdát, de lassan szövögette támadásait, így alig alakult ki gólhelyzet. Aztán negyedórával a vége előtt Oliveira visszaszerezte elvesztett labdáját, amely Gyurcsó elé került, aki 20 méterről a bal alsóba lőtt. Ez a találat végül győzelmet ért a székesfehérvári együttesnek.

Valamivel jobb játékot és több izgalmat hozott a Steaua vendégjátéka Zsolnán - a Trencsén nem játszhatta otthon „hazai" meccsét -, igaz, ezek az izgalmak is két rövid periódusra koncentrálódtak. Az első fél órában nem sok emlékezetes történt, a gyors és technikás szlovákok némi fölényt alakítottak ugyan ki a takarékos Steaua ellen, ám ez komoly helyzetben sokáig nem mutatkozott meg. A 39. percben aztán Paul Papp hibája után Gino van Kessel gurítását a gólvonalról vágta ki Guilherme, majd néhány minutummal később Valentinn Cojocarunak kellett nagyot védenie. Néhány perccel korábban a másik kapu előtt is felforrt az állóvíz, ám Fernando Varela gólját les miatt - helyesen - nem adta meg a játékvezető.

A második félidőben is maradt az enyhe hazai mezőnyfölény, a robbanékony, gyors és a labdával is elég ügyes van Kessellel pedig továbbra is csak nehezen bírt a román védelem. A változást Jugurtha Hamrun becserélése hozta meg. Az algériai szélső előbb kiharcolt egy szabadrúgást, amit Nicolae Stanciu éles szögből a kapuba csavart, Igor Semrinec kapus ugyanis beadásra számított és üresen hagyta a rövid sarkot. Hét perccel később a Kolozsvári CFR-től alig egy nappal korábban igazolt Gregory Tadé ugratta ki egy fejessel remekül Adrian Popát, aki jobbról pazarul tálalt Hamrun elé. Az algériai közelről nem hibázott - el is döntötte, nem csak a meccset, de minden bizonnyal a továbbjutást is.

Bajnokok Ligája második selejtezőkör, első meccs:
The New Saints - Videoton 0-1
gól: Gyurcsó (77.)

Trencsén - Steaua 0-2
gólok: Stancu (63.), Hamrun (70.)

További eredmények:

FK Ventspils (lett)-HJK (finn) 1-3
APOEL (ciprusi)-Vardar (macedón) 0-0
Midtjylland (dán)-Lincoln Red Imps (gibraltári) 1-0
Ludogorec (bolgár)-Milsami Orhei (moldovai) 0-1
Molde (norvég)-Pjunik Jereván (örmény) 5-0
Skënderbeu (albán)-Crusaders (északír) 4-1
Hibernians (máltai)-Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 2-1
Maribor (szlovén)-FK Asztana (kazah) 1-0
Partizan Beograd (szerb)-Dila Gori (grúz) 1-0
FK Sarajevo (bosnyák)-Lech Poznan (lengyel) 0-2

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: