2018-07-14 23:10:53• hírek • Kocsis Zoltán

Harmadszor is Szuperkupa-győztes a CFR

2010 és 2011 után harmadszor is elhódította a Román Szuperkupát a Kolozsvári CFR, miután a tavalyi bajnok 1-0 arányban legyőzte a Román Kupa győztesét, a Craiovát. Ráadásul annak otthonában. A találkozóra a kolozsváriak nem nevezték a frissen igazolt magyar válogatott védőt, Lang Ádámot, míg a hazaiaknál a szatmári Florin Gardos végig a pályán volt.


Nem sokat teketóriáztak a csapatok, a Craiova újonnan igazolt olasz kapusának, Mirko Pigliacellinek gyorsan dolga akadt. Ezzel együtt az első félidőt a hazaiak uralták, akik a 18. percben rendkívül közel kerültek a vezetés megszerzéséhez: Alexandru Mitrita felfűzte a teljes védelmet, de Giedrius Arlauskis bravúrral védeni tudott. A labda Cicaldau elé került, akinek lövését Andrei Muresan a gólvonalon blokkolta.


A szünet után aztán megváltozott a játék képe, ami nem kis mértékben Bilal Omrani becserélésnek tudható be. A CFR egyre inkább átvette az irányítást, a 61. percben pedig Vinicius a felső lécre csúsztatott egy szabadrúgás után. A 78. percben Omranit csak szabálytalanul tudták megállítani a craiovai védők, a megítélt tizenegyest pedig Emmanuel Culio 35 éve minden rutinjával értékesítette, beállítva ezzel a végeredményt. És megszerezve csapata 11. trófeáját az utóbbi tíz évben. Eduard Iordanescu győzelemmel és egy trófeával debütált a CFR kispadján.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: