2014-11-17 12:33:55• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

Harmadjára is megszervezték a Drágffy-bált Erdődön

Harmadik alkalommal szerveztek jótékonysági bált Erdődön a Drágffy Gáspár Egyháztörténeti Központ és Parókia javára. Felekezettől függetlenül az erdődi magyarság jeles eseményévé nőtte ki magát az alkalom, ahol a hagyományt nemcsak ápolták, hanem éltették is.

„A jótékonyságról pedig és az adakozásról el ne felejtkezzetek, mert ilyen áldozatokban gyönyörködik az Isten." (Zsid 13,16) - nyitotta meg bibliai igével az alkalmat Rácz Ervin református lelkész. Nemcsak jótékonynak, hanem jónak is kell lenni, a templomon kívül, szórakozva, a közösséget erősítve is. Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb jónak lenni. A lelkész elmondta, hogy már azért is megérte megszervezni az alkalmat, mert a felkészülés alatt mégjobban összekovácsolódott a közösség.

Szombat este nyolc órától az erdődi rendezvényteremben a kitűnő zenét a kaplonyi RetroMania Zenekar biztosította. Felléptek az erdődi és magyargéresi néptánccsoport fiataljai, akik éppen a Drágffy-Központ alapkőletételén megrendezett gyülekezeti találkozón léptek fel először. Nagyon jó hangulatú csoport ez Kása Zsolt és Kása Melinda irányításával, a fiatalok igazi identitásukat erősíthetik a próbák és fellépések alatt. Nagy meglepetés volt, hogy az erdődi gyerekekkel és ifjakkal a felnőttek, azaz a szülők is előre betanult táncot mutattak be, generációk együtt. Boros Ferenc breaktáncmutatványa után a meglepetések sorozata nem ért véget, ugyanis elfogadták az erdődiek meghívását a szárazberkiek is. Ilonczai Zsombor lelkipásztor vezetésével ropták a táncot és közülük négyen egy parasztkomédiát (Móricz Zsigmond: Dinnyék) is előadtak, ami rendesen megmozgatta a rekeszizmokat.

Jótékonysági bál Erdődön

Az est további részében tombolahúzásra is sor került számos nyereménnyel: a fődíj egy fényképezőgép volt, de sokan értékes ajándékokat ajánlottak föl. Mindenki, aki ott volt, nyert egy szép estét, különösen a lelkes szervezőcsapat, aki bár nem voltak túl sokan, de a szívüket beletették a rendezvénybe.

A hajnalig tartó bálon az egykori Kraszna és Közép-Szolnok főispánja, Dráffy Gáspár nevével fémjelzett helyiség építésére gyűjtöttek össze mintegy 3800 lejt, de a közösségépítés fontosabb és sokkal értékesebb hozadéka volt az alkalomnak.

Jótékonysági bál Erdődön

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: