2011-05-30 16:58:06• hírek • Szatmár.ro

Harmadik lett az Olimpia

Csík Tibor és Szakács-Orha Apor
Csík Tibor és Szakács-Orha Apor

Utánpótlás és reménység-seregszemlét tartottak Zilahon.

A Zilah FC  idén is megrendezte a már-már hagyományosnak számító FC Zilah kupát, amelyen a következő évek nagy reménységei, utánpótlásai léptek pályára. A tornán gyakorlatilag két megmérettetés volt: az 1999-2000-ben született játékosok kupája, illetve a 2001-2002-ben születettek versenye. Utóbbiban vett részt a Csík Tibor edzette Olimpia utánpótlás-csapat.

Az Olimpia ellenfelei a Zilahi Viitorul, a Zilah FC, a Besztercei Gloria, a Besztercei Sportiskola és a szatmárnémeti Il Calcio futballiskola voltak. A kupában mindenki mindenkivel játszott, az Olimpia játékosai 12 ponttal, három győzelemmel harmadikok lettek. Igen, három győzelem, ugyanis a kupán egy győzelem négy pontot ért. A szatmári fiúk 2:1- arányban győzték le a Besztercei Sportiskolát, az Zilahi FC-t és az Il Calciót is, a Viitorul ellen 3:1-re, a későbbi győztes Besztercei Gloria ellen 2:1-re veszítettek.

Kevés hiányzott, hogy Csík Tibi legényei nem csípték el a második helyet, hiszen a kupát megnyerő Gloria 13 ponttal lett első, a szatmáriak 12 ponttal egyenlően álltak a Zilahi Víítorullal, ám mivel az egymás ellen játszott meccsen a Szilágy megyeiek nyertek, övék lett a második hely.

Az Olimpia csapatából két játékos nevét mindenképp érdemes kiemelni: Nagy Kristóf Kiki védekezésben volt a csapat legjobbja, Szakács-Orha Apor pedig támadásban. Apor az Olimpia nyolc góljából ötöt rúgott, s ezzel ő lett a kupa gólkirálya is. Mint megtudtuk, nem szokatlan számára a gólkirályi cím, hiszen tavaly ugyancsak Zilahon lett a kupa legeredményesebb játékosa.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: