2011-09-15 17:03:00• hírek • Kocsis Zoltán

Harmadik lett a Sportklub csikócsapata

Csütörtök délután a csapatversennyel véget ért a lányok országos felnőtt párbajtőr bajnoksága Nagyváradon, a Szatmárnémeti Sportklub rendkívül fiatal csapata pedig az értékes bronzérmet szerezte meg.

Amint azt Csiszár Ferenc edző elmondta, már a Szuperligának nevezett csapatbajnokság előtt tisztában voltak azzal, hogy a papírforma szerint két csapat, a Steaua és a Craiova kimagaslik a mezőnyből, ám hogy a többieket, ha nehezen, de legyőzheti a Sportklub.

Nos, a Körös-parti városban ez is történt, a Steaua 45-23, a Craiova pedig 45-27 arányban múlta fölül a szatmáriakat és ez a két csapat végzett a körmérkőzések után az első két helyen - a fenti sorrendben. A harmadik helyet viszont a Sportklub kaparintotta meg, amely 45-38 arányban verte az ANS Bukarestet, 45-33-ra a Konstancai Farult, 45-36-ra a Craiovai LPF-t és 38-21-re a Nagyváradi Crisult.

A megszerzett harmadik helyezés értékét növeli, hogy a Sportklub csapatát alkotó Amalia Tataran, Veres Gréta és Stepper Evelin mindössze 17 évesek, a negyedik tag, Oros Bianca pedig még csak 15 esztendős.

A csapatverseny előtt rendezték az egyéni viadalt is, ahol egyedül Pop Sandra nem jutott be a legjobb 32 közé. Itt azonban már nem ment olyan jól a szatmáriaknak, a legjobb 16 közé már csak Tataran jutott be, a negyeddöntőbe pedig már ő sem. Ennek ellenére volt szatmári lány a fináléban, a most a Steaua színeiben versenyző Simona Deac 15-13 arányban maradt alul az olimpiai ezüstérmes Ana Maria Branzával szemben.

A hét utolsó három napján már a fiúké lesz a főszerep Nagyváradon, az egyéni versenyszámban hatan képviselik majd a Sportklubot: Adrian Pop, Árkosi Bertalan, Szilágyi Adrian, Nagy Lehel, Cristian Aniculaesei és Mitrascu Vlad. Ők pénteken lépnek pástra, szombaton és vasárnap pedig a Pop, Árkosi, Szilágyi, Nagy négyes kiegészül a magyar válogatott Fekete Attilával és ők indulnak a csapatversenyben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: