2019-12-18 14:46:16• hírek • Bajnai Botond

Harmadik alkalommal szerveztek karácsonyi vásárt a Református Gimnáziumban

A Szatmárnémeti Református Gimnázium is csatlakozott a város iskoláiban zajló jótékony karácsonyi vásárok sorához, immár harmadik alkalommal tartották meg az eseményt a tanintézmény udvarán.


Kedd délután nagy nyüzsgés, énekszó, gőzölgő tea-, és friss mézeskalácsillat lengte be a Református Gimnázium udvarát, karácsonyi vásárra gyűlt össze az iskola apraja-nagyja.
 

Mint az előző években, idén is jótékony céllal került sor a karácsonyváró rendezvényre, idén háromfelé kívánták osztani a befolyt összeget, amely mint kiderült, ezúttal 11 ezer lej volt.

Elsősorban az iskola két kilencedikes, idén árván maradt tanulója számára kíván segítő kezet nyújtani a Refi közössége, de a 4. osztályos, leukémiával küzdő Barna Tamás kezelését is támogatni akarják az összeg egy részével, valamint a Máltai Szeretetszolgálat által vásárolni kívánt babamentő inkubátor beszerzését is segíteni fogja az iskola.
 

Hogy ez mind megvalósítható legyen, és ilyen szép összeg gyűljön össze ez esztendőben is, kicsik és nagyok közös összefogással egy újabb remek alkalmat teremtettek meg az iskola udvarán. A standokon kézműves holmikat, ajándéktárgyakat, süteményeket, szendvicset, teát, és megannyi ünnepi terméket kínáltak a gyerekek, a bámészkodók pedig éltek is a lehetőséggel, igyekeztek mindent megkóstolni, vagy választani egy szép díszt, vagy ajándéktárgyat a standok kínálatából.

Ahogy az előző két évben, a Máltai Szeretetszolgálat tagjai is a helyszínen voltak, idén is főztek, aki éhes volt, jól lakhatott a szervezet üstjének tartalmából.
Közben az iskola kórusa énekelt, majd a hetedik osztályosok egy betlehemi játékkal készültek.
 

A Református Gimnázium jótékonysági alkalmai ezzel még nem értek véget, csütörtök délután az iparosotthonban az Iparosotthon Őrei, a Refi, örökségvédelmi csapata a kis Noel megsegítésére szervez jótékonysági koncertet, ahová az érdeklődőket nagy szeretettel várják.Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: