2019-12-12 17:42:11• hírek • Bede Emőke

Harmadik alkalommal látogatták meg az Autonet főhadiszállását a BBTE közgazdász hallgatói

A korábbi évek sikerein felbuzdulva az Autonet Import Kft. úgy döntött, idén is lehetőséget biztosít a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar hallgatóinak arra, hogy szakmai látogatást tegyenek a cég székhelyén, és belessenek a kulisszák mögé.

A dr. Szász Levente által kísért csapat csütörtökön délben érkezett meg a Consult Scolari Egyesület székhelyére, ahol a vendégeket Lieb Mihály társtulajdonos, Ilonczai Tamás marketingigazgató, Cristian Matei COO igazgató, Medve Elena HR-menedzser, illetve Surányi Erich Norbert raktártechnikus fogadták, de meglepetésvendégként csatlakozott a csapathoz Gyenes Emánuáel is, ki az Autonet Motorcycle Team versenyzőjeként immár tizedik alkalommal alkalommal áll rajthoz a januári Dakaron.



A hallgatók elsőként magával az Autonet Importtal és annak 23 éves történetével ismerkedhettek meg. Lieb Mihály alapító társtulajdonos visszaidézte a '90-es éveket, amikor még álmodni sem mertek arról, hogy 2019-re az autós háttéripar élmezőnyébe kerülnek úgy országos, mint nemzetközi szinten. A siker egyik kulcstényezője kétségtelenül az volt, hogy már a kezdetekkor sikerült egy olyan kiváló csapatot összehozni, akik munkájukat példaértékű elhivatottsággal, kellő ambícióval és lojalitással tudták végezni. Lieb ugyanakkor felhívta a hallgatóság figyelmét arra is, hogy az iskolapadban megszerzett tudás csak fél siker, hiszen ahhoz, hogy valaki a későbbiekben is eredményes tudjon lenni, konstans tudásszomjra és az új dolgok iránt való nyitottságra van szükség.



Lieb Mihály ezt követően sorra vette a cég legfontosabb mérföldkőit. Ennek során részletesen beszámolt az Autonet Import és a Swiss Automotive Group fúziójáról, illetve ennek pozitív hozadékairól is. Mert szerencsére ebből van bőven, a sokáig latolgatott társulás beváltotta a hozzá fűzött reményeket úgy az Autonet, mint az SAG szempontjából – véli a tulajdonos, ki prezentációjában az anekdoták mellé becsempészett számos olyan jó tanácsot és tippet is, melyeknek a fiatal nemzedék is nagy hasznát veheti.


Mindezek után Ilonczai Tamás markering menedzser vette át a szót, ki elsőként a legújabb autópiaci trendekről értekezett. Bemutatta az új és a használt autók értékesítési tendenciáit, illetve kitért arra is, milyen hatással vannak ezen változások az autós háttériparra, s ezáltal magára az Autonetre is. Ami a cég logisztikai felépítését illeti, kiderült, hogy Romániát 56 raktár által fedi le az Autonet, de Bukarestben és Svájcban már rendelkezik két AutoStore-ral, azaz robotizált raktárral is. Utóbbiak hatékonyságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy a cég feltett szándéka, hogy a már meglévő kettő mellé további két AutoStore-t valósítsanak meg: egyet a romániai Tordán, a másikat pedig Magyarország területén.



A társtulajdonos és a marketingigazgató prezentációját egy rövid ebédszünet követte, majd Medve Elena HR-menedzser, illetve Surányi Erich raktártechnikus árnyalták tovább az Autonet Import Kft.-ről kialakult képet. Ezt követően a hallgatók betekintést nyertek a bukaresti automatizált raktározási rendszerbe is, hiszen Adrian Olaru, a bukaresti logisztikai menedzser élőben jelentkezett be, hogy bemutassa, hogyan és milyen hatékonysági többlettel működik egy automatizált rendszer, melyet robotok alkotnak és egy egyedileg tervezett szoftver vezérel.



Az elméleti bemutatókat követően a szakmai látogatás gyakorlatiasabb része követte. A kolozsvári küldöttséget ugyanis körbevezették az Autonet Import szatmárnémeti főhadiszállásán, ahol a raktározási rendszerrel testközelből is megismerkedhettek, megtudhatták, milyen összehangolt és precíz folyamat eredményeként jut el a termék a polcról a teherautóig, majd onnan a megrendelőig. A raktártúrát követően a BBTE harmadéves hallgatói elindultak vissza, Kolozsvárra, de néhányan közülük talán a nem is olyan távoli jövőben ismét visszatérnek Szatmárnémetibe, hogy csatlakozzanak az Autonet fiatal, s épp ezért roppant lendületes csapatához.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: