2010-08-06 10:40:33• hírek • Tóth Klarissz

Harkai Réka a Megasztár 5 elődöntőjében

Sok víz lefolyt a Szamoson 2008 óta, amikor is Harkai Réka a Szatmár.ro által szervezett karaoke-versenyt megnyerte.

Akkor még ő sem sejtette, hogy itthoni sikerét követően több százezer ember előtt, országhatáron túl is megcsillanthatja tehetségét. „Somnium verum evadit" vagyis „az álmok valóra válnak", csak igazán hinni kell benne, na meg tenni is kell érte, mindezt Réka is elmondhatja magáról. Amint arról hírportálunk olvasóinak már több ízben is beszámoltunk, Réka jelentkezett a Tv2 Megasztár tehetségkutatójának ötödik szériájába, majd a Millenáris Parkban megtartott válogatáson 12000 jelentkező közül továbbjutott. Április 28-án a zsűri előtt (Eszenyi Enikő, Presser Gábor, Friderikusz Sándor és Mester Tamás) is megmutathatta mit tud. A válogatáson tapasztalt jó hangulat, a kezdeti siker és a rengeteg bátorítás, kellő lelkesedést adott az ifjú tehetségnek ahhoz, hogy a Magyarországra történő utazásaival járó anyagi megterhelés ellenére tovább folytassa célkitűzését.

Amint azt Réka édesanyjától megtudtuk, a Megasztár 5 valóban mindenben eltér az előző szériáktól. Augusztus harmadikán a budapesti Vígszínházban zajlott az utolsó középdöntő, amikor is a zsűritagok 27 zenekart és 27 formációt hallgattak meg. Réka egy román népzenét adott elő, aminek egyik strófáját is lefordította, hogy érthetővé tegye miről énekelt. Eszenyi Enikő pozitív értékelését némiképp Presser Gábor építő jellegű kritikája ellensúlyozta: „rá kellett volna lökni egy lapáttal" - hangoztatta a magyar könnyűzene kiemelkedő személyisége. A továbbjutók Székesfehérvárra utaztak, ahol felkészülnek a vasárnapi elődöntő gálájára. A Megasztár-jelöltek ezúttal nem saját vagy választott produkciókat adnak elő, hanem zenei szakértők által kijelölt dalokat.

Rékának nem lesz könnyű dolga, mivel a népzenétől a rock felé kell orientálódnia. Vasárnap ugyanis a Tankcsapda: Mennyország Tourist dalát kell előadnia. Édesanyja szerint Réka nagyon jól boldogul annak ellenére, hogy az ő személyes támogatását jelenleg mellőznie kell. Szerencsére a kísérő zenekar tagjainak - Daniel Sabonak, Hulban Tudornak, Toma Mariusnak valamint tanárának Nicu Miclausnak - jelenléte és biztatása némiképp kárpótolja az anyai oltalmat és bátorítást. Réka élete valóban nagy fordulatot vett, új impulzusok, fejlődés, sztárok közelsége. Többek között azt is megtapasztalta, hogy az eddig egyoldalú ismeretség, hogyan alakul át közvetlen viszonnyá, úgy Tillával, mint Liptai Claudiával. 15 évesen elmondhatja magáról, hogy „fellépett" a budapesti Vígszínházban. Drukkoljunk Rékának, hogy a vasárnapi elődöntőn rock kategóriában is nagyot alakítson!


Rékának a vasárnapi elődöntőn a Tankcsapda: Mennyország Tourist dalát kell előadnia

Rékának a vasárnapi elődöntőn a Tankcsapda: Mennyország Tourist dalát kell előadnia


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: