2009-12-18 12:22:45• hírek • Szatmar.ro

Hardy keze csodát tett

Utolsó másodpercben nyert a VSK Brnóban és Final Fourt rendezne.

Utolsó meccsét is megnyerte a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapata a Közép-Európa Kupában, így csoportelsőként jutott be a kiírás négyes döntőjébe, amit szívesen meg is rendezne. Ezek a száraz tények, ám a Brno elleni idegenbeli meccs jóval nagyobb izgalmakat okozott és érzelmeket ébresztett, hisz két másodperccel a vége előtt a hazaiak már a győzelmüket ünnepelték.

Az már korábban eldőlt, hogy, a Brnóval ellentétben, a VSK ott lesz a Final Fourban, ezért nem is okozott komolyabb meglepetést, hogy az erdélyi gárda kezdett jobban, ennek megfelelően pedig meg is nyerte az első negyedet 18-15 arányban. A szatmáriak nem csökkentettek a tempón, így a második, majd a harmadik negyedet is behúzták (7-11, 20-24).

Az utolsó játékrészt 11 pontos előnnyel kezdte a VSK, ám ekkor egyre inkább kiütközött a lányokon a fáradtság, míg a hazaiak úgy gondolhatták, jó lenne győzelemmel búcsúzni a közönségtől. Ennek következtében egyre csökkent a két csapat között a különbség, 15 másodperccel a vége előtt már csak három pont volt a vendégek előnye, öt másodperccel a vége előtt pedig egyenlített a Brno. Sőt, két büntetőt is dobhattak és mivel mindkettő bement, két pontos előnyre tettek szert. Örültek is a játékosok, szurkolók egyaránt, csak Hardyt nem tudták meggyőzni a győzelem tényéről: az amerikai légiós a félpályáról engedett el el dobás, még a sípszó előtt, a labda pedig a néhány pillanat múlva átzuhant a gyűrűn, megszerezve a 75-74-es győzelmet a szatmáriak számára.

„Két hónap alatt a csapat már a 17. mérkőzését játszotta, így a fáradtság már meglátszott a lányokon, ezért lett ilyen izgalmas a vége" - értékelte a meccset Éles Péter menedzser

Ezzel a VSK csoportelsőként jutott tovább, őt a Kassa követi, míg a másik csoportból a cseh Kara Trutnov és a szlovák Bemaco Presov lépett tovább. Mivel a kupa szabályzata kimondja, hogy abban az esetben, ha egyazon országból két csapat is bejut a legjobb négybe, akkor azok egymással csapnak össze, így a VSK biztosan a Trutnovval vívja az elődöntőt. A kérdés már csak az, hogy hol.

Szatmárnémeti és a VSK ugyanis szívesen vendégül látná a másik három csapatot, de ezzel a szándékkal nincsenek egyedül. „Információim szerint rajtunk kívül még a Presov akarná lebonyolítani a tornát, de a másik két csapat inkább Szatmárnémetit részesítené előnyben. Itthon szerintem igen nagy esélyünk lenne arra, hogy megnyerjük a sorozatot. Mindenesetre a helyszín még ebben az évben eldől ", mondta Éles.

Valosun Brno-Szatmárnémeti VSK 74:75 (15:18, 7:11, 20:24, 31:21)
A szatmári pontszerzők: Allyson Hardy 20, Claudia Pop 18, Adriana Pricop 11, Monica Urse-Ivan 9, Elizabeth Pavel 6, Laura Drăgoescu 5, Laura Povilonyte 4, Andreea Nemeş 1.  
A Közép-Európa Liga összes eredménye,

A csoport: Bemaco Presov-Kara Trutnov 75:66
FF SVS Post Wien-Presov 85:82
Trutnov-Wien 79:50
Trutnov-Presov 84:76
Presov-Wien 77:56
Wien-Trutnov 56:71.

B csoport:
Kassa - Szatmárnémeti VSK 71:65
Valosun Brno - Kassa 94:107 (hosszabbítás után)
Szatmárnémeti - Brno 94:69
Szatmárnémeti - Kassa 93:77
Kassa - Brno 87:66
Brno-Szatmárnémeti 74:75.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: