2020-02-12 08:21:20• hírek • Blikk.hu

Harcba száll Eszenyi Enikővel szemben a Vígszínház vezetéséért Rudolf Péter

Váratlan húzás: úgy értesültünk, mindössze néhány órával a pályázat beadása előtt értesítette Rudolf Péter a Vígszínház jelenlegi igazgatóját, Eszenyi Enikőt arról, hogy harcba száll a székéért.

Ezzel meg is lepte kollégáját, akihez évtizedes jó kapcsolat fűzi. Mindketten a hazai színházi élet meghatározó szereplői, az 1992-es A skorpió megeszi az ikreket reggelire című filmben szerelmespárt alakítottak, de Rudolf rendez is a Vígben. Nem kérdés, mindketten rendelkeznek olyan szakmai múlttal és tapasztalattal, amely képessé teszi őket a hosszú ideje sikeres, telt házas előadások sorát felmutató teátrum irányítására. Ám a döntésben több tényező is szerepet játszhat.
 

– Függhet a döntés attól, időben létrejön-e a megállapodás arról, mely színházak működnek többségében állami pénzből, mert azok vezetőinek kinevezésénél akár az Emberi Erőforrások Minisztériumának is lehet szava – magyarázta az EMMI-hez közel álló informátorunk, aki utalt rá, egyes vélemények szerint a Fővárosi Önkormányzatnál nem feltétlenül volt jó pont, hogy Eszenyi nem tiltakozott a tervezett színháztörvény ellen, míg a minisztériumnál néhányan azzal nem lehettek elégedettek, ahogy a teátrum három éve Marton László ügyét kezelte.
 

– Sosem jó, ha egy színházban kirobban egy zaklatási ügy, főleg, ha jó egy hétig húzódik a döntés ezzel kapcsolatban – erősítette meg egy másik informátor, aki arra is kíváncsi lenne, ha a társulat szavazna a jelöltekről, ki mögé sorakoznának fel. Persze, az is nagy kérdés, ha lesz egyáltalán váltás a Vígszínház élén, mi lesz Eszenyi Enikő sorsa, akinek a neve 1983 óta összeforr a Víggel. Ha úgy alakul, hogy Rudolf kerül pozícióba, folytatódik-e az együttműködésük.

 

– Péter ért a szakmájához, kimagasló múltja van, ám előre nem lehet látni, hogy ha ő nyeri a pályázatot, tudnak-e együtt dolgozni – fogalmazott egy, a színházi körökben jártas informátor.
 

Kerestük a Vígszínházat, Eszenyi Enikőt és Rudolf Pétert is a kialakult helyzettel kapcsolatban, ám eddig nem értük el őket.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: