2010-08-04 10:14:55• hírek • Szatmár.ro

Harc a juhászokkal

Az Erdődi Polgármesteri Hivatal felvette a harcot a juhtulajdonosokkal.

Több hónapja érkeznek panaszok az erdődi önkormányzathoz, miszerint a város határában legelőt bérlő juhtulajdonosok a magángazdák földjein legeltetik gyapjas jószágaikat, komoly károkat okozva.

A helyi tanács több alkalommal is foglalkozott már ezzel a problémával, mostantól viszont nem lesz bocsánat, rendesen "bekeményít" a helyi vezetőség. Szakács Imre alpolgármester beszámolt róla: nemsokára egy rendkívüli tanácsülésre elhívják a szóban forgó három juhnyájtulajdonost is, és felszólítják őket: amennyiben nem tartják be a játékszabályokat, abbahagyhatják ezt az állattenyésztési ágazatot.

Az önkormányzat már korábban megszabta: a rendelkezésre álló juhlegelőn legtöbb 300 darabállat legeltethető, viszont a három juhász összesen 2000 állattal rendelkezik.

A korábbi évekhez képest az utóbbi időben a megye más részein visszaesett a juhnyájak garázdálkodása. A legnagyobb probléma ezzel a jelenséggel az, hogy a juhokat legeltetők nem hajlandóak igazolni magukat, a büntetést pedig nevetve kifizetik.

A helyi önkormányzatoknak jogukban állna lefoglalni az egész nyájat hasonló kihágás esetén, de ezt nem teszik meg, hiszen megfelelő körülményeket kell a jószágoknak biztosítani a helyzet tisztázásáig.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: