2008-02-15 14:15:27• hírek • Anna Szelényi

Harc a depresszió ellen

Az érdekes tevékenységeken való részvétel nagyon fontos a pszichikai jólét számára.

Mindenki életében vannak nehéz percek, amikor erőt vesz rajtunk a melankólia és a szomorúság, de ha ezek az állapotok egyre nagyobb teret nyernek életedben, el kellene gondolkoznod egy-két dolgon.
A depresszió nem csak a kívülállók számára egy kellemetlen látvány, hanem pszichikai egészségedre nézve is veszélyes. A depresszióból való kilábalás érdekében, folyamodj a következő eszközökhöz.

Alakíts ki egy hobbit

A depresszió megjelenésének egyik leggyakoribb oka az elfoglaltság, illetve az érdeklődési kör hiánya. Amikor az ember életében megjelenik a rutin és az unalom, az váratlan vendégként magával vonzza a depressziót is.

Az érdekes tevékenységeken való részvétel nagyon fontos a pszichikai jólét számára, biztonságot és megelégedést kölcsönöz énednek, tehát jól fogod magad érezni saját bőrödben.

Egy rendszeres alkalommal gyakorlott hobbi segíthet átjutni a melankolikus pillanatokon.

Gondolkodj pozitívan
A negatív gondolkodású emberek gyakrabban lesznek depressziósok, mint a többi egyének. Számos tanulmányok kimutatták, hogy azok az emberek, akik ilyen problémákkal szembesülnek hajlamosak alulbecsülni sikereiket és képességeiket.Általában a pozitív gondolkodású emberek sokkal jobban viselik az esetleges kudarcokat, vagy elutasításokat és reményteljesen viszonyulnak a jövőhöz. Következtetésként, a hozzáállás nagyon fontos.

Ne siránkozz!

Amikor mások előtt siránkozol és felsorolod problémáid tömkelegét, az arra készteti a közelállókat, hogy együtt érezzenek veled és sajnáljanak, ami nem tesz egyebet, csak megerősít az ilyesfajta viselkedés elsajátításában.

Légy realista

Értékeld újra prioritásaidat és az élettel szembeni elvárásaidat, és ha szükséges, formáld át őket olyan szintre, hogy azok igazodjanak a valósághoz.  A depressziósok gyakran gondolják úgy, hogy nem tudnak boldogok lenni, csak ha rendelkeznek bizonyos dolgokkal. Példának okáért szeretnének egy bizonyos partnert, nagyobb jövedelmet és értékes birtokokat.

El kell fogadnod helyzetedet és gondolj arra, hogy a depresszió nem fog változást eszközölni jelenlegi állapotodon.

Légy aktív!

Az aktív életre és az egészséges étkezésre nem kell kötelességként tekinteni.

Nem kell részt venned egy maratonon, napi 30 perc szaladás is elegendő ahhoz, hogy te elkezdj a helyes irányba haladni.

Ezen kívül azt is tudnod kell, hogy az éhezés, valamint az alkohol, kávé és cigaretta túlzott fogyasztása melegágyként hatnak és elősegítik a depresszió kialakulását.

Sz.A.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: