2008-11-13 16:50:36• hírek • Szatmár.ro

Harc a bűnözés ellen

A határ menti bűnözés megelőzése és visszaszorítása címmel tartottak szemináriumot csütörtökön Szatmárnémetiben, melyen nem csak szatmári, hanem holland, magyar és ukrán hatósági elöljárók is részt vettek. A résztvevők sajtótájékoztató keretében számoltak be a szemináriumon felvetett fontosabb kérdésekről.

A szeminárium keretében lehetőség nyílt arra, hogy a jelenlévők megosszák egymással a határ menti bűnözés megelőzése és visszaszorítása terén gyűjtött tapasztalatiakat, illetve a jövőbeli együttműködésre való tekintettel, szorosabbra fűzzék az intézmények közötti szálakat.

Ez a találkozó jó alkalom volt arra, hogy feltérképezzék a határ menti bűnözés visszaszorításának eszközeit. Első ízben a különböző országokban fellelhető eseteket ismertették egymás számára a résztvevők, ezt követően kerül majd sor azon területek azonosítására, melyekben a felek gyakorlatilag is együtt tudnak majd működni.

Magyaroszágon és Ukrajnában jelenleg a csempészet és az illegális kivándorlás ellen folytatnak küzdelmet a hatóságok és mivel mindkét országnak közös határa van Romániával, ezek lehetnek azok a jelenségek, melyek ellen közösen kell majd fellépniük. Végül Szepesi István, Szabolcs -Szatmár-Bereg Megyei rendőrfőkapitány beszámolt a határőrség és a rendőrség összevonásának folyamatáról. Szerinte, az integrációs folyamat sikeres volt, ahhoz azonban még idő kell, hogy ez az új szervezet harmonikusan működjön.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: