2018-07-31 06:39:05• hírek • Szatmár.ro, Agerpres

Harag-hullám a román rendőrség ellen a PSD-gyalázó rendszámtábla ügyében folytatott eljárás miatt

Nagy feltűnést keltett Romániában és az egész sajtót bejárta annak az autónak az ügye, amelyen a M..EPSD rendszám látható. Az autó tulajdonosa, Razvan Stefanescu Svédországban jegyeztette be a járművet és ott kérte a speciális, politikai nézeteit egyértelműen jelző rendszámtáblát.

A román rendőrség azonban vagy nem ért egyet Stefanescuval, vagy csak kötekedni akartak, de elvették a rendszámtáblát és a férfi jogosítványát is. Ennek kapcsán viszont rengetegen felháborodtak, voltak akik a közlekedési rendőrség bukaresti székháza előtt tüntettek, mások a Facebookon pontozták le a rendőrség oldalát elég rendesen. Cikkünk írásakor 6,4 ezer egy csillagos minősítése volt az oldalnak – 10 ezer véleményből.


A PSD-gyalázó rendszám kapcsán a svéd konzulátus is megszólalt. A Facebook-bejegyzés szerint a svéd szállítási ügynökség szabályzata értelmében a személyre szabott rendszámtáblák Svédország határain kívül is érvényesek, de a tulajdonosnak magával kell vinnie az eredeti rendszámtáblát is, és azt szerelnie az autóra, ha az ország, ahol tartózkodik, nem ismeri el a személyre szabott rendszámot. “A svéd hatóságok nem szólhatnak bele, hogy más ország útjain milyen autók közlekedhetnek” - teszi hozzá a svéd külképviselet.
 

A speciális rendszámú autó egyébként Szatmárnémetiben is járt, egy PSD-ellenes videoklipp forgatása kapcsán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: