2019-02-11 11:10:51• hírek • Bede Emőke

Hanyagul eldobott cigarettacsikk miatt kapott lángra a szatmári hőközpont

Egyetlen hét alatt 103 bevetésen állt helyet a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség: a SMURD-rohamkocsikat 92 esetben riasztották, a lánglovagoknak pedig 11 tűzesethez kellett kivonulniuk.

Az ISU közleménye szerint az utóbbi időben megszaporodtak az olyan incidensek, melyek a nem megfelelően használt vagy karbantartott fűtőalkalmatosságok miatt keletkeztek. Ráksán például egy húsfüstölőben csaptak fel a lángok, Tasnádon egy használtruha-boltban, Nagykárolyban és Avasújfaluban egy-egy lakóházban ütött ki tűz,  Avasfelsőfaluban, Kökényesden, Amacon és Szatmárnémetiben pedig a ki nem takarított kémény okozott tüzet. A tűzoltóság ezzel kapcsolatban arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy a különféle fűtésre használt szerkezeteket az előírásoknak megfelelően kell használni, a kéményeket pedig rendszeres időközönként egy szakemberrel ki kell takaríttatni.


Az elektromos rövidzárlatok két tüzet okoztak az elmúlt héten: Batarcson egy autó kapott lángra, Szatmárnémetiben pedig egy tévékészülék robbant fel. Az elmúlt hét utolsó, vasárnapi tűzesete pedig egy szatmári, használaton kívüli hőközpontban történt. A helyszínen elvégzett vizsgálatok szerint a tűz azt követően borította lángba az épületben felhalmozott szemetet, hogy valaki odabent dohányzott, majd a csikket felelőtlenül dobta el.



Szerencse a szerencsétlenségben, hogy egyik tűzben sem sérült meg senki, mindenhol csak anyagi károkkal járt az incidens. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: