2016-07-28 13:12:51• hírek • Szatmár.ro

Hány szupermarketet bír még el a város?

Csütörtökön újabb szupermarket nyitása kapcsán tartottak közvitát a polgármesteri hivatalban.

Sokak véleménye megoszlik a bevásárlás helyszínét illetően: sokan a nagyobb boltokat kedvelik, mások a hangulatos, kisebb egységeket választják és féltik őket a nagyok terjeszkedése miatt. Szatmárnémetiben minden okunk megvan arra, hogy veszélyben érezzük a kisboltok létét, hiszen egyre több szuper- vagy hipermarket épül a megyeszékhelyen.

Csütörtökön a polgármesteri hivatalban tartottak közvitát egy újabb szupermarket nyitásáról. A lakosságot nem nagyon érdekelte az ügy, így résztvevők és hozzászólások nélkül ért véget 15 perc alatt az esemény. Kiderült: a Szatmárzsadányi (Closca) sugárúton épül újabb, 6700 négyzetméteres alapterületű Penny szupermarket, nagyjából 70 parkolóhellyel."Ez nem sokban fog hasonlítani a Batizi úton található boltra, ez új koncepció alapján épül és valószínűleg jövő nyáron nyit majd meg" - magyarázta a Florin Octavian Tolescu, a fejlesztő cég képviselője.

Tőle kérdeztük meg azt is, hogy elbír-e ennyi szuper- és hipermarketet Szatmárnémeti, hiszen több ilyen megnyitása is tervbe van véve. Tolescu szerint ezek egy-egy városrészt, lakótelepet szolgálnak ki, egymásnak nem igazán jelentenek konkurenciát. "A felmérések szerint a bevásárlásnál akár egy kilométer is döntő, a vásárló a közelebbi lehetőséget preferálja" - mondja.

Emlékeztetőül: a Lidl a Golescu híd bal lábánál készül üzletet nyitni. Újabb Kaufland nyitása várható a Corvinilor utcában, a Decebal híd jobb lábánál - ez esetben már minden engedéllyel rendelkeznek, elvileg szabad az út az építés megkezdéséhez. Az Unio gyár udvarán Penny Market épül, emellett valószínűleg Carrefour hipermarket nyit majd a NEPI által tervezett bevásárlóközpontban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: