2010-10-14 14:46:07• hírek • MTI/Reuters/Kocsis Zoltán

Hány futam is legyen egy szezonban?

Szocsiba érkezett Bernie Ecclestone, a Forma-1 főnöke, hogy aláírja az Orosz Nagydíjról szóló megállapodást Vlagyimir Putyin miniszterelnökkel.

Dmitrij Kozak helyettes kormányfő szóvivője csütörtökön megerősítette, mindkét fél a Fekete-tenger partján fekvő üdülővárosban tartózkodik, hogy szentesítse a 2014-től - a szintén Szocsiban sorra kerülő téli olimpia évétől - életbe lépő szerződést, amely öt esztendőre szól majd.
Idén a Koreai Nagydíj mutatkozik be a versenynaptárban, jövőre debütál huszadik állomásként az indiai futam, míg 2012-ben várható az F1 visszatérése az Egyesült Államokba, a Texas állambeli Austinban.

Mivel idén 19 futam alkotta a versenynaptárat, ez azt jelentené, hogy a következő években bőven a húsz fölé emelkedne az egy szezonon belüli nagydíjak száma. „Jövőre húsz futam lesz, de felkészültünk arra, hogy néhány éven belül huszonötre bővítsük a versenyek számát", nyilatkozta még áprilisban Ecclestone.


Három év múlva évente 23-szor is rajthoz áll a Toro Rosso?
Három év múlva évente 23-szor is rajthoz áll a Toro Rosso?


Az ötlet ugyanakkor nem aratott osztatlan sikert a Forma1 csapatai körében. „Szó sem lehet arról, hogy húsz fölé emelkedjen a futamok száma egy szezonon belül. A csapatok megegyeztek abban, hogy csökkenteni kell a kiadásokat, hogy csökkenteni kell az alkalmazottak számát, ezért nem növelhetjük a futamok számát sem", reagált a felvetésre Monisha Kaltenborn, a Sauber ügyvezetője.

Vita tárgyát alkotja továbbá az egy versenyhétvégére eső versenynapok száma is. Konkrétan a csapatok ezt háromról szívesen kettőre csökkentenék, ám a szervezők erről hallani sem akarnak. Álláspontjuk szerint az egyre emelkedő jogdíjak miatt szükségük van a három napos jegybevételre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: