2010-08-13 09:12:34• hírek • Szatmár.ro

Hangulatos, romantikus koncert az új főtéren

Páratlan hangulatú koncertet tartott a filharmónia zenekara.

Egy romantikus este címmel tartott koncertet először Szatmárnémeti új főterén a Dinu Lipatti Filharmónia zenekara. Valószínűleg a szervezők sem számítottak rá, hogy ekkora érdeklődés övezi majd a rendezvényt, hiszen a Szakszervezetek Művelődési Házának lépcsője előtt felállított széksorok egy perc alatt megteltek, sőt, a töltésre vezető lépcsősor is majdnem kevésnek bizonyult, ezért sokan állóhelyet váltottak.

A filharmónia zenekara nem számít kezdőnek a szabadtéri koncertek tekintetében sem, hiszen évek óta külföldi nyári turnéikon sok esetben kastélykertekben, tópartokon lépnek fel.

A csütörtök esti koncerten a zenekart a filharmónia művészeti igazgatója és karmestere, Franz Lamprecht vezényelte, az est szólistája pedig Pataki Adorján, tenor-énekes volt. A zene elbűvölte a népes közönséget, legyen szó komolyzene-kedvelőkről vagy csak éppen arra járó gyalogosokról. A romantikus, andalító zeneművek között egy-egy induló szórakoztatta az egybegyűlteket, akik vastapssal ünnepelték a koncert végén a fellépőket.

Az előadást követően a járókelők között elvegyülve mindenki számára kiderülhetett: érdemes hasonló koncerteket rendezni, a hazafelé tartó hallgatóság elragadtatással beszélt a koncertről, sokan kérdezgették is: lesz-e még ilyen koncert idén?

Ha szabadtéri komolyzenei koncertről nincs is szó, a régi főtér parkjában augusztus 21-én 20 órától a magyarországi Bhamelot Big Band tart dzsesszkoncertet a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ és a Polgármesteri Hivatal szervezésében.


Romantikus koncertet tartott az új főtéren a filharmónia zenekara
Romantikus koncertet tartott az új főtéren a filharmónia zenekara


Népes hallgatóságot bűvöltek el a kellemes dallamok
Népes hallgatóságot bűvöltek el a kellemes dallamok


Pataki Adorján volt az est szólistája
Pataki Adorján volt az est szólistája


Látványos fináléval ért véget a koncert
Látványos fináléval ért véget a koncert


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: