2012-12-14 13:51:39• hírek • Póti Orsolya

Hangulatos karácsonyi koncert volt a filharmóniában

A Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia zenekara már évek óta különleges koncerteket szervez a jelentősebb ünnepek alkalmából. December 13-án karácsonyi koncerten vehettek részt a zenekedvelő szatmáriak.

A francia zeneszerző Léo Delibes „Coppelia" című balettjének egyik részlete csendült fel elsőként a szatmári filharmónia karácsonyi koncertjén, melyre december 13-án, csütörtök este került sor. A közönség ünnepi fényekkel díszített teremben élvezhette a zenekar és Franz Lamprecht karmester által összeállított zenei csemegét.

A koncert első felében felcsendült Schubert Ave Mariája, két Haendel mű és Flotow „Az utolsó rózsa" című áriája a Martha c. operából. Az est szólistája Nicoleta Colceiar, a Temesvári Állami Opera szopránja volt, aki már számos hazai és külföldi rendezvény meghívottja volt.

Igazi ünnepi hangulatot teremtett Bernard „Winter Wonderland" c. darabja, valamint a koncert második felében felcsendülő karácsonyi dalok és a a Pucccini, Ravel, illetve Csajkovszkij művek.

December 20-án, csütörtök este 18.30 órától a Consonatia kamrazenekar fennállásának 10 éves évfordulója alkalmából felcsendül Antonio Vivaldi „L'estro Armonico (Harmóniai szeszély) c. versenyműve.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: