2013-08-19 20:36:19• hírek • Póti Orsolya

Hangulatos dzsesszkoncert a PMN első napján

A Kiss Flóra - Tempfli Erik Duó ezúttal Szatmárnémetiben is bemutatkozott augusztus 19-én, a Partiumi Magyar Napok első napján. A duóhoz ez alkalommal Bartók Máté szaxofonos is csatlakozott.

Hangulatos dzsesszkoncertnek adott otthont a No Pardon Pub kerthelyisége a PMN első napján. Az érdeklődők a Kiss Flóra - Tempfli Erik Duót hallhatták, kiegészülve Bartók Mátéval, aki szaxofonjátékával mindenkit magával ragadott.

A mezőfényi Tempfli Eriket sokaknak nem kell bemutatnunk, hiszen az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum növendéke, fellépéseiről már számos alkalommal írtunk. Erik jelenleg a Kőbányai Zenei Stúdió másodéves hallgatója dzsessz-zongora szakon, ahol megismerkedett Kiss Flórával.

„Osztálytársakká, barátokká váltunk, majd duóvá olvadtunk pár röpke hónap alatt Kőbányán... Olyan egyszerűen és természetesen történt ez, hogy észre sem vettük. Egy játékos vidám csapat vagyunk, együtt fejlődünk, és tanulunk" - vallja a duó magáról.

A duó több alkalommal is fellépet Nagykárolyban, a kedves szatmári közönségnek pedig most trióban játszhattak, ugyanis jó barátjuk, Máté elfogadta a meghívást. A trió saját szerzeményeivel klasszikus dzsessz dalokkal és egyéb feldolgozásokkal szórakoztatta a jelenlévőket.

A zene, amit előadtak tényleg fantasztikus volt. Számukra ez a stílus - a dzsessz - természetes zenei nyelv, melyen keresztül gazdagon kifejezhették saját magukat, érzelmeiket.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: