2010-02-16 15:36:45• hírek • Parajdi Andrea

Hangszerek a német partnertől

Újabb adományt kapott a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia. A két intézmény közti partnerségnek köszönhetően több mint 12 ezer euró értékben küldtek különböző hangszereket, és egyéb zenekari felszereléseket a Düsseldorfi Filharmóniából.

Immár tizenhat éve annak, hogy jó kapcsolatot ápol a Düsseldorfi és a Szatmárnémeti Filharmónia, mindez Franz Lamprecht karmesternek köszönhető, aki felkarolta a helyi muzsikusok zenekarát.

A Dinu Lipatti Filharmónia az adományoknak köszönhetően az elmúlt évek alatt teljes egészében kicserélte és európai színvonalúra emelte a műszerparkját, úgy, hogy immár arra is lehetősége van, hogy zenei kellékeivel más zenekarokat, illetve líceumokat segítsen.

A düsseldorfiak az elmúlt évek alatt közel 400 ezer euró értékben küldtek hangszereket, kottatartókat, színpadi felszereléseket a helyieknek. Legutóbb a tavalyi év végén jelezték, hogy újabb eszközök ajándékozását tervezik, mintegy 13 ezer euró értékben. A Dinu Lipatti Filharmónia immár átveheti a németek adományát ugyanis mindezt hétfőn jóváhagyta a Szatmár Megyei Tanács.

A két intézmény között nem csupán így mutatkozik meg a szoros kapcsolat, hiszen rendszeresen hívják egymást koncertezni. Legközelebb például ezen a hétvégén utazik Németországba a Filharmónia zenekara, ahol vasárnap Franz Lamprecht vezénylésével két koncertet is adnak, egyiket Düsseldorfban, míg a másikat Hilden városában. Az ezt követő látogatásra pedig pontosan egy hónap múlva kerül sor.



Újabb adományt kapott a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: