2017-01-23 10:16:32• hírek • refszatmar.eu

Hangjegyekként a Karmester kezében

Harmadik alkalommal is megtartották a SZIKE-istentiszteletet városunkban. Ezúttal a Szatmárnémeti-Németi gyülekezet temploma fogadta be az ifjakat, ahol mintegy kétszázan vettek részt a fiatalos alkalmon.

Vasárnap este 18 órakor örök fiatalok és ifjak érkeztek Németi ősi templomába, hogy egy rendkívüli alkalmon vegyenek részt. Rácz Ervin egyházmegyei ifjúsági előadó köszöntésében kifejtette, hogy a fiatalokért mindent meg kell tenni, és a lehető leghamarabb Jézushoz kell vezetni őket, hogy ne legyen késő. A Bízz Band csapott a húrok közé, Jézus elé való leborulásra hívva, Tar Andrea szikés vezetett az imában, majd a Király Lajos esperes hirdette az Úr szavát: „És amikor az Istentől küldött lélek Saulon volt, vette Dávid a hárfát és pengetni kezdte. Saul pedig megkönnyebbült, jobban lett, és a gonosz lélek eltávozott tőle." (1Sám 16,23) Igehirdetésében Isten eszközéről a zenéről szólt, ami meggyógyította, lenyugtatta Sault, és amely által ma is gyógyít. Tőle megszokott módon, tudományos bizonyítékokkal támasztotta alá mondanivalóját és erősítette a gyülekezetet a hitben. „Te vagy az Isten, aki nevére, Leborul minden a földön, az égen! Hegyeket mozdít, beteget gyógyít az Úr, ma is!" - válaszoltak a fiatalok énekben az igehirdetésre.

Dr. Puskás Csaba egyházmegyei gondnok, családorvos bizonyságtételében saját maga élettörténetét és Istenhez való közeledését, megtérését tárta a gyülekezet elé, kifejtve, hogy mi emberek olyan hangjegyek vagyunk, akiket csak a Karmester tud a helyén kezelni és irányítani. Gáti Gábor a Szatmárnémeti Református Gimnázium végzős diákja saját versével tett bizonyságot, üzenete elért az emberekhez. A Bízz Band pedig a végén egyedi stílusban cigányzenével dicsérte az Urat: „Jézusom a legjobb barátom, szeretem és nagyon imádom. Ő a legszentebb nekem, Ő a legkedvesebb nekem. Ő ad értelmet az én életemnek." A következő SZIKE-istentisztelet Kültelken lesz, február 26-án.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: