2009-02-25 20:03:03• hírek • Szatmár.ro

Hamvazószerdát ünnepelték

Hamvazószerda ünnepe a böjti időszak kezdete. Nagyböjt alkalmat nyújt nekünk a megtisztulásra, de alkalom a megbocsájtásra is.

Február 25-én, szerdán, Hamvazószerda ünnepén Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök celebrált szentmisét a szatmárnémeti Székesegyházban. Prédikációjában a megbocsájtás fontosságáról beszélt. Szent Pál Korinthusiakhoz írt leveléből idézve kihangsúlyozta, hogy mi mind Krisztus követségében járunk. Ő a megbocsájtást hirdette, mi pedig nagyböjt folyamán is legyünk Isten lelkületéhez hasonlóak, bocsássunk meg mindazoknak, akik rosszat tettek/tesznek velünk, keressük meg mi azt, aki megbántott.

Ahogy a Szentírásban az apa a tékozló fiú elé, úgy menjünk mi is elébe a megbocsájtásnak. Ahhoz viszont, hogy egymással ki tudjunk engesztelődni, először Istennel kell, hogy kiengesztelődjünk. Erre szólított fel a Püspökatya, mondván, hogy „csak az tud igazán megbocsátani embertársainak, aki kiengesztelődött Istennel".

Az evangéliumhoz kapcsolódva kihangsúlyozta: a böjtben éljük meg őszintén hitünket, amely ne legyen hivalkodó, de ha hagyjuk érvényesülni, keresztény hitünk megmutatkozik úgy hétköznapjainkban, mint ünnepeinkkor.

Hamuval keresztet rajzoltak a bűnbánó hívek homlokára

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: