2010-10-14 17:04:50• hírek • Póti Orsolya

Hamis számlát mutatott fel

A szatmári határrendészek egy általános ellenőrzés során egy Iveco típusú gépjármű raktérében több csomag elektronikai cikket találtak. Az autó vezetője hamis számlát mutatott fel a szállított termékekről a rendészet embereinek.

A Petei Határátkelőnél október 13-án, este 22 óra körül egy Iveco típusú tehergépkocsit vezető férfi jelentkezett. Az általános ellenőrzések során a határrendészek több HP és Compaq feliratú dobozt találtak a gépjármű rakterében. Az autó vezetője, a  24 éves Tamas B. szatmári lakos hamis számlát mutatott fel az áruról: az iraton mindössze a termékek összértéke, azaz 63.200 euró szerepelt.

A leltározás után kiderült, hogy a Franciaországból beszállított 163 darab  terméket (laptopok, monitorok és központi egységek) hazánkban forgalmazták volna illegálisan. A sofőr a kihallgatáson elmondta: a szerdai nap folyamán egy személy felvette vele a kapcsolatot, és ajánlatot tett neki.  Az illető 700 eurót ajánlott fel azért, hogy az elektronikai cikkeket tartalmazó autót Magyarországról Romániába vigye.



A szatmári férfi elfogadta az ajánlatot, és el is ment Magyarországra az autóért, ahol átvette azt egy másik sofőrtől, akit nem ismert. A határrendészek elkobozták a javakat, és elvették a felmutatott dokumentumot, hogy tovább nyomozhassanak az ügyben. A  férfi ellen eljárást indítottak csalás, lopásban való bűnrészesség és hamisítás miatt.


Összesen 163 darab elektronikai terméket találtak
Összesen 163 darab elektronikai cikket találtak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: