2011-04-10 15:03:22• hírek • Póti Orsolya

Hamis holmik között lopott motorok

Tizenegy, alkatrészeire bontott motorbiciklit találtak hamisított ruházati termékek között a szatmári határrendészek egy Mercedes Sprinter típusú gépjárműben. A sofőr ellen eljárást indítottak, a talált holmikat pedig elkobozták.

Április 9-én, 18 óra körül a 42 éves G.Nicolae kettős - román, ukrán - állampolgársággal rendelkező férfi jelentkezett az országba való belépésre. A férfi egy Mercedes Sprinter típusú, ukrajnai nyilvántartásba vett haszongépjárművet vezetett. A rutinellenőrzések alkalmával a határrendészet munkatársai a személyes dokumentumok mellett, a jármű áruterét is tüzetesen átvizsgálták.

A hatóság emberei első vizsgálatra nagy mennyiségű ruházati terméket találtak az árutérben. A sofőr a személyes dokumentumok mellett ugyan felmutatott két, az áru származását igazoló okmányt, melyeket két különböző budapesti kereskedelmi vállalat adott ki, de az iratokon sem vállalati pecséteket, sem a vállalatokra vonatkozó adatokat nem találtak.

Az egyik dokumentum 13.522 dollár értékű 2.400 darab rövidnadrágra vonatkozott, míg a másik 48 darab 1.872 dollár összértékű férfi farmernadrágra. Az ellenőrökben gyanú merült fel a ruházati termékeket illetően, ezért mélyrehatóbb ellenőrzést hajtottak végre, ennek eredményeként 475 Glostory Man márkájú rövidnadrágot, 266 Superlapp Denim márkájú farmernadrágot, a ruházati termékek hátánál pedig tizenegy alkatrészeire bontott - BMW, Yamaha, Ducati, Kawasaki, Suzuki, Triumph és Honda márkájú - motorbiciklit találtak.

Az árútérben megtalált rendszámtáblák segítségével a hatóság emberei kiderítették: a tizenegy motorbicikli 2011. április 2-tól lopottnak van nyilvánítva Olaszországban.

Az autósofőr azt vallotta: valaki 100 dollárt ajánlott fel neki, ha az árút az egyik M3-as autópálya melletti parkolótól egész a Szuceava megyei Szeretvásárig (Siret) szállítja. A sofőr ellen eljárást indítottak lopásban való bűnrészesség, és hamis termékek forgalmazása miatt, a gépjárműveket és a ruházati termékeket elkobozták, a Mercedes Sprintert pedig a Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség területére szállították további vizsgálatok végett.



 

Tizenegy alkatrészeire bontott motorbiciklire bukkantak a határrendészek
Tizenegy, alkatrészeire bontott motorbiciklire bukkantak a határrendészek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: