2020-08-07 09:16:03• hírek • Bede Emőke

Hamis papírokkal csalt ki jókora összeget egy Szatmár megyei nő az APIA-tól

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) elrendelte egy nő bíróság elé állítását arra hivatkozva, hogy a vádlott hamis iratokkal csalt ki támogatást a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökségtől, azaz az APIA-tól.

A DNA által elkészített vádirat szerint a nő a 2012-2013 közötti időszakban hamis bérbeadási szerződéseket és egyéb igazolásokat csatolt az APIA-hoz benyújtott dossziékhoz annak érdekében, hogy ezzel jogtalanul, olyan földterületekre igényelhesse a támogatást, melyek valójában nem is képezték a tulajdonát. Ezzel a módszerrel a nőnek nem kevesebb mint 158 133 lejnyi vissza nem térítendő támogatásra sikerült szert tennie. A vádlott azonban nem csak a saját helyzetét szerette volna ily módon „előrelendíteni”, hanem még a saját lányának is hamis dokumentumokat adott át. A vádirat szerint a csalásról a nő lánya semmit nem tudott, így önhibáján kívül használta fel azokat a támogatás megigénylésére, melynek köszönhetően 20 624 lejt sikerült lehívniuk a kifizetési ügynökségtől.


A DNA által kiadott tájékoztatás szerint az ügyben a vádlott telkeit biztosítási célú lefoglalás alá vonták, mi több, a nő több bankszámlájával szemben is vagyonzárlatot rendeltek el.


Az ügyben készült dossziét a korrupcióellenes ügyészség a szóban forgó óvintézkedések fenntartásának javaslatával továbbította a Szatmár Megyei Törvényszéknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: