2010-04-07 13:55:08• hírek • Garzó Ferenc/MTI

Hamis magyarországi jogosítványok

Tíz román állampolgár ellen emelt vádat a román országos korrupcióellenes ügyészség, amely szerint a vádlottak hamis magyarországi gépkocsivezetői jogosítványokhoz jutottak.

A vádhatóság szerint egy bűnszövetkezet tagjai több mint húszezer eurót kértek tizenegy személytől - többségük írástudatlan vagy minimális iskolázottsággal rendelkezik -, akiknek azt ígérték, hogy kenőpénz fejében hamis magyarországi jogosítványok birtokába kerülhetnek korrekt vizsgázás nélkül.

A tíz személy közül hárman előzetes letartóztatásban vannak, a többiek szabadlábon védekezhetnek. Az ügyészség szerint tavaly február óta H. A. büntetett előéletű személy felajánlotta két bűntársával együtt tizenegy embernek, hogy kenőpénzért magyarországi jogosítványokat szereznek nekik, mégpedig úgy, hogy valójában nem kell bizonyítaniuk a gépkocsivezetői engedélyhez szükséges tudásukat.

A korrupcióellenes ügyészség korábbi tájékoztatása szerint a beszervezett személyeket Magyarországra vitték vizsgázni. Külföldi állampolgárokként fordítók szolgáltatásait vették igénybe, akiknek a segítségével helyesen oldották meg a tesztkérdéseket.

A korábbi tájékoztatás szerint a magyarországi fordítók is több ezer eurót kaptak a törvénytelen segítségért. A bűnszervezetet akkor fülelték le a román hatóságok, amikor a külföldön jogtalanul megszerzett jogosítvány honosítását kérték az érintettek. Az ügyet a szatmárnémeti törvényszék tárgyalja első fokon.


Lebuktak a hamis jogosítványokkal kereskedők
Lebuktak a hamis jogosítványokkal kereskedők


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: