2018-12-12 06:43:18• hírek • MTI

Hamis lehet az árverésre váró Star Wars-fénykard

A rajongókat Mark Hamill intette óva a licitálástól.

Nem árvereznek el egy 1977-es Star Wars-fénykardot, mert kétségbe vonható az eredetisége – írta a BBC a Los Angeles-i aukciósház közlése nyomán. A leírás szerint a kard egyike volt annak az öt fegyvernek, amelyet az Oscar-díjas Roger Christian tervezett a Mark Hamill alakította főhős, Luke Skywalker számára, és az első, 1977-ben bemutatott Csillagok háborújában ismerhette meg a világ. A Profiles in History aukciósház 200 ezer dollárra (56,8 millió forint) becsülte a relikvia maximális leütési árát.
 

A rajongók és a bloggerek azonban kétségeket fogalmaztak meg a kellékfegyver eredetével kapcsolatban. Joe Maddalena, az aukciósház igazgatója közleménye szerint a kard árverése az eredetéről szóló “egymásnak ellentmondó információk miatt” elmarad. Addig nem hirdetik meg újra, amíg Roger Christian “nem tisztázza az ellentmondásokat”, melyek a Profiles in History tudomására jutottak.
 

A kard a Blockbuster Hollywood Treasures című, filmes relikviákat kínáló aukció része volt, amely december 11. és 14. között zajlik. Christian a BBC-nek elmondta, hogy a fénykard az első öt egyike: “Valódi, az Oscar-díjam bizonyítja”.
 

Mivel a film alacsony költségvetéssel készült, sok különböző darabból építette a kellékeket, ami azt jelenti, hogy mindegyik egyedi darab. Egy héttel korábban viszont épp Mark Hamill intette óvatosságra a rajongókat a kard eredetiségével kapcsolatban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: