2009-01-20 16:17:10• hírek • Ferenczi Noémi

Hamis jogosítvánnyal

Két szatmárnémeti lakos ellen indult bűnvádi eljárás, mivel petei határátkelőnél hamis jogosítványokat adtak át a határrendészeknek, amikor azok elkérték okmányaikat. Az egyik gyanusított elmondta a hatóságoknak, nem tudta, hogy a jogosítvány hamis.

Hétfőn, a délutáni órákban a petei határátkelőnél akart visszatérni az országba a 32 éves R.Iosif, gombáspusztai lakos. R.Iosif egy Volkwagen típusú, külföldi rendszámú személygépkocsit vezetett. A határrendészek elkérték személyi okmányait, közöttük a jogosítványát is. Az általa átadott jogosítványt Ukrajnában adták ki az ő nevére.

A határőrök egyből észrevették, hogy a jogosítvány eltér az erdeti okmánytól, majd az ellenőrzés során beigazolódott a gyanú: az ukrán hatóságok közölték, R.Iosif nevére nem adtak ki jogosítványt.

Ellen bűnvádi eljárást indult. Néhány perccel később, ugyanannál a határátkelőnél G. Csaba Andreitől is elkérték okmányait illetve jogosítványát a hatóságok. A 31 éves G. Csaba Andrei, szintén gombáspusztai lakos, egy Ford típusú, szintén külföldi rendszámú személyautót vezetett. A férfinak szintén Ukrajnában kibocsátott jogosítványa volt.

Erről is kiderült, hogy hamis. G. Csaba Andrei elmondta a hatóságoknak, 2007-2008-ban több ízben próbálkozott a jogosítvány megszerzésével egy ukrán oktatóiskolánál, miután 2008 októberében befizette az ehhez szükséges 200 dollár illetéket, illetve átesett egy tesztelésen, megkapta a hatóságok által hamisnak vélt jogosítványt. Ellene is bűnvádi eljárás indult.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: