2008-07-22 11:44:23• hírek • Csenteri Judit

Befejeződött a beiratkozás a legtöbb állami egyetemen

beiratkozasA legnagyobb verseny azokon az egyetemeken van, ahová csak beiratkozni kell.

Amikor a legtöbb állami egyetemen végetértek a beiratkozások, a legnagyobb versengést azok az egyetemek könyvelhették el, ahol az érettségi- és a négy éves líceumi átlag alapján dől majd el a diákok egyetemre való bejutása.

A Bukaresti Politechnikai Egyetemen például a legtöbb szakon a fent említett átlagok függvényében veszik fel a diákokat. Éppen ezért nem is lehet igazán felmérni hány jelentkező van egy helyre. A „mappa-vizsgákra" természetesen több, a rendes vizsgákra pedig kevesebb, de jobban felkészült diák jelentkezett. A vizsgák után fog eldőlni milyen átlagokkal jutnak be a diákok az egyetemre és szintén ezt követően válik majd igazán láthatóvá az is, hogy mekkora volt a konkurencia egy-egy szakon.

A Bukaresti Közgazdaság Tudományok Akadémiáján 5.343 helyért - valamivel kevesebbért, mint 2007-ben - versengenek a jelentkezők, a legnagyobb konkurenciával pedig azokon a szakokon lehet találkozni, mint a Pénzügy és Marketing vagy az idegen nyelvű Külkapcsolatok. Nagyon sok diák általában azért választja az említett szakokat, mert a pénzügy szakkal azt reméli bankokban fog tudni elhelyezkedni, a marketinggel úgy véli bármilyen területen el tud helyezkedni, míg az idegen nyelven végzett szakokkal nyitottabbá válik számukra Európa.

Cs. J.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: