2010-01-11 15:53:30• hírek • Gozner Gertrud

Nem megy rosszul a zálogházaknak

A gazdasági válságnak nemcsak vesztesei, hanem nyertesei is vannak. A zálogházak tulajdonosai szerint a forgalmuk harminc százalékkal növekedett az év eleje óta - jelent meg a Gandul című napilapban. A bukaresti újság riporterei szerint mindegyik zálogház-tulajdonos meg van elégedve a kliensek számával.

Szatmárnémetiben az év eleje óta átlagosnak mondható a forgalom - tudtuk meg Radványi Edittől, az egyik szatmárnémeti zálogház munkatársától. Egyáltalán nem lehet rohamról beszélni, körülbelül annyian tértek be hozzánk, mint a téli ünnepeket megelőző hónapokban - fejtette ki a zálogház munkatársa. Decemberben körülbelül 20-30 százalékkal nőtt a forgalmuk, ami aztán visszatért a megszokott szintre.

Amint Radványitól megtudtuk, a legtöbben hosszabbítani érkeztek, néhányan pedig kiváltották a korábban elzálogosított tárgyaikat. - Visszatérő klienseink vannak, akik rendszeresen időközökben eljönnek hozzánk és beadják, illetve kiváltják az arany- és ezüstékszereiket. A kliensek többsége, nyolcvan százalékuk visszatér az otthagyott tárgyaikért, kisebb csoportot alkotnak azok a személyek, akik többé nem lépik át a zálogház küszöbét.

A zálogház kliensei főleg a nyugdíjas korosztályból kerülnek neki, de tízen- és huszonéves fiatalok is megfordulnak náluk. A megyeközponton kívül a szomszédos településekről, Batizról, Lázáriból is érkeznek kuncsaftok.

Ez a zálogház, a többi hasonló szatmári vállalkozással ellentétben, nem bocsátja árúba a kliensei által otthagyott tárgyakat, hanem a lejárt határidő után azok a budapesti központhoz kerülnek. A szerződések három hónapra kötetnek eredetileg, azonban lehetőség nyílik azok meghosszabbításra. Vannak személyek, akik már két éve járnak hozzánk vissza meghosszabbítani - mondta el lapunknak a zálogház munkatársa.


Szatmárnémetiben nem nőtt számottevően a forgalom az év eleje óta

Szatmárnémetiben nem nőtt számottevően a forgalom az év eleje óta


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: