2018-06-23 18:02:49• hírek • MTI

Hamiltoné az első rajtkocka

A négyszeres világbajnok, címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Francia Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.

 A 33 éves versenyzőnek ez az idei harmadik, s pályafutása 75. pole pozíciója. Hamilton mellől csapattársa, a finn Valtteri Bottas startolhat, míg a harmadik rajtkockát az összetett pontversenyben Hamilton előtt egy ponttal vezető Sebastian Vettel, a Ferrari négyszeres vb-győztes német pilótája foglalja el.


A negyedik és az ötödik helyen a Red Bull két pilótája, sorrendben a holland Max Verstappen és az ausztrál Daniel Ricciardo zárta a kvalifikációt, míg Vettel csapattársa, a finn Kimi Raikkönen hatodik lett. Kiválóan teljesített a monacói Charles Leclerc, aki a Sauber volánja mögött megszerezte a nyolcadik helyet, míg a hazai közönség előtt szereplő Romain Grosjean (Haas) mért idő nélkül zárta az időmérő utolsó szakaszát, mert gyors körén megcsúszott és a falnak csapta a versenyautót. Az 53 körös francia futam vasárnap 17:10-kor (román idő szerint) kezdődik a Le Castellet-ben található Paul Ricard versenypályán, ahol legutóbb 1990-ben rendeztek F1-es versenyt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: