2007-10-17 20:56:13• hírek • Szatmar.ro

Helyet cserél Kovalainen és Alonso?

 Egyes források már tényként kezelik, hogy Alonso visszatér egykori csapatához.

A McLaren Mercedes vezetése készen áll szerződést kötni a Renault ügyvezetőjével, Flavio Briatoréval, melynek értelmében Fernando Alonso és Heikki Kovalainen helyet cserélhet a 2008-as idényben. Mivel a kétszeres világbajnok és csapata közti feszültség egyre csak erősödik, a McLaren vezetése komolyan fontolgatja, hogy egyszer s mindenkorra lezárja az ügyet, és az év végén meneszti versenyzőjét, aki minden bizonnyal a Renault-nál folytatja pályafutását.

Egyes források már tényként kezelik, hogy Alonso visszatér egykori csapatához, jóllehet 2009 végéig érvényes szerződés köti a McLarenhez. A mindig jólértesült  Autosport magazin megbízható forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy a wokingiak vezetése készen áll megegyezni Flavio Briatoréval, melynek értelmében Alonso és Kovalainen helyet cserélhet a jövő évben.

Az együttműködés mindkét fél számára gyümölcsöző lenne, hiszen a Renault - talán nem kell ecsetelni, hogy miért - jól járna Alonsóval, miközben a McLaren kihúzhatná méregfogát, és egy olyan versenyzőt ültethetne Hamilton mellé, aki talán megelégedne az alárendelt szereppel, nem is beszélve arról, hogy jóval kevesebbet kellene fizetni neki, mint a kétszeres világbajnoknak.

A McLaren számára még a Williams istállónál versenyző Nico Rosberg is szóba jöhet, ám a német pilóta nagy valószínűséggel visszautasítaná a wokingiak ajánlatát, leginkább édesapja Keke miatt, aki mindig is azon volt, hogy minél távolabb vigye fiát Hamiltontól.  A Renault tehát a tavalyi és az azelőtti évhez hasonlóan az Alonso Fisichella párossal kezdheti majd meg a 2008-as szezont, feltéve ha Dennis meg tud egyezni Briatoréval.

 
(f1világ.hu
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: