2012-09-28 14:43:39• hírek • f1-live.hu

Hamilton a Mercedes versenyzője 2013-tól

Hónapokkal ezelőtt csak egy pletykaként jelent meg a sajtóban az, hogy Lewis Hamilton, 2008 Forma-1 világbajnoka elhagyja a McLaren istállót, ahol a 2007-es bemutatkozása óta versenyez és 2013-tól a Mercedes gyári csapatának a pilótája lesz.

A Mercedes AMG Petronas nem sokkal ezelőtt egy hivatalos közleményben erősítette meg Hamilton érkezését, aki egy három esztendőre szóló megállapodást írt alá új csapatával. A brit világbajnok Michael Schumacher helyét veszi át, akinek a jövője továbbra sem ismert. A hétszeres rekorder versenyző még 2009 év végén írt alá egy szintén három szezonra szóló megállapodást a gyártóval.

Schumacher egyelőre nem beszélt a jövőjéről, de Peter Sauber, a Sauber F1 Team tulajdonosa megerősítette, lehetőség szerint azonnal szerződtetné őt. A Sauber Perez mclaren-es szerződése után csupán annyit mondott, hogy a megfelelő időben be fogják jelenteni a 2013-as párosukat. A pletykák szerint akár még az is lehetséges lehet, hogy Jaime Alguersuari és a német rekorder egy csapatot fog alkotni a svájciaknál.

Michael Schumacher:
„Három kellemes évet töltöttem el a csapattal, melyek sajnos nem úgy mentek, ahogy azt terveztük a sportot érintően. A legjobbakat kívánom Lewis-nak és a csapatnak is, hogy elérjék azokat a sikereket, melyekért a csapatépítési folyamat alatt dolgoztunk. Szeretném megköszönni a bizalmat a csapatnak, és minden srácnak a feltétel nélküli elkötelezettséget. Most a következő versenyekre fogok koncentrálni.


Lewis Hamilton:
„Itt az ideje, egy belevágjak egy új kihívásba, és nagyon izgatott vagyok, hogy elkezdjek egy új fejezetet azzal, hogy a Mercedes AMG Petronas Formula One Teamnek versenyzek. A Mercedes-Benz-nek egy hihetetlen történelme van a motorsportban, és ott van a győzelem iránti szenvedély, melyben osztozunk."

Hamarosan újabb részletek az átszerződés kapcsán az F1-Live.hu oldalon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: