2015-03-23 13:32:39• hírek • Kocsis Zoltán

Hamarosan zöld-fehérben pompázik a pusztadaróci futballpálya

A hétvégén megkezdődött a megyei bajnokság tavaszi idénye, amelyben a Pusztadaróci Recolta, vagy amint a helyi szurkolók nevezik, a Reki, hazai pályán ugyan, de elméletileg idegenben 1-1-es döntetlent játszott az Olimpia második számú csapatával. Aki most kint volt a meccsen, néhány hét múlva rá sem fog ismerni a sportpályára!

„Mióta eszemet tudom, ennyi felkészülési mérkőzést nem játszottunk a tavaszi szezon előtt, mint idén", mondta mosolyogva Vincze Sándor alpolgármester. A Reki az élmezőny közelében, az ötödik helyen kezdte a tavaszt négy új játékossal: Ciprian Rebegea és Radu Chiorean a magyar harmadik osztályból, Ilonczai István Tasnádról, Katócz Roland pedig Szamosdaráról tette át székhelyét.

Az igazi újdonság azonban néhány hét múlva várja majd a csapatot és elsősorban a közönséget: európai uniós pályázatból megtakarított pénzből ugyanis kétszáz személy befogadására képes lelátót vásárolt az önkormányzat.

Jelenleg zajlik a pályát körülvevő terület elkerítése. Miután ez elkészül, elkezdik majd a tribün megépítésének munkálatait. A pálya nyugati oldalán lévő kis dombra alapot öntenek, majd arra szerelik fel a fémszerkezetet, rajta a vadi új műanyagszékekkel. Vincze szerint erre alig néhány hetet kell még várni, aztán a zöld-fehér székekből szólhat a Hajrá Reki!

Nem csak a pusztadaróci focipályára jut azonban az új székekből, hanem Szamosdarára is. Itt is működik ugyanis felnőtt futballcsapat, amely a megyei második osztályban, azaz a román ötödik osztályban szerepel. Fontos megjegyeznünk, hogy az uniós pályázat keretein belül nem csak lelátót vásárolt az önkormányzat, de két vonalazó gépet és két szett kapuhálót is.

Pusztadarócon rendkívül népszerű a labdarúgás, a Recoltának például a felnőttcsapat mellett ifi és törpe csapata is van. Ezért is fontos az önkormányzat számára, hogy a gyerekek, fiatalok minél jobb körülmények közepette űzhessék ezt a gyönyörű sportot. A községközpontban a nagy pálya mellett sportterem és műfüves pálya áll az igénylők rendelkezésére, Szamosdarán hamarosan szerelik fel a száz széket, Petén pedig már lehengerelték, lekaszálták a pályát, amelyet az év során is karban tartanak.

Egyedül Atya nem rendelkezik pályával - egyelőre. Gaman Mihály polgármester ugyanis elmondta: idei tervek között szerepel egy kis területű füves pálya kialakítása. A terület már ki van nézve, ám fel kell tölteni, el kell simítani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: