2016-10-27 16:44:30• hírek • Szatmár.ro

Hamarosan újra lehet balra fordulni a színház utcájából

Csütörtökön ülésezett Szatmárnémeti közlekedésbiztonsági bizottsága. Kereskényi Gábor javaslatára eltörölték a Horea utca régi főtér felőli részén pár hónapja bevezetett kötelező jobbra fordulást, így újra rátérhetünk majd a Sugárútra.

Idén április 26-án hozta meg a döntést a bizottság arról, hogy a Horea utcából csak jobbra, azaz csak a régi városközpont körforgalma felé lehet kihajtani a színház utcájából. Ez a döntés egyfajta reakció volt egy közlekedési balesetre, amikor egy innen kiforduló autó halálra gázolt egy férfit.

Az autósoknak két lehetőségük volt a döntés következtében, ha a színház utcájából a Sugárút, az állomás felé akartak elindulni. Vagy tettek egy kört a régi főtér körforgalmában, vagy a színház mellett közvetlenül balra fordulva és a Dózsa György utcára érve onnan fordultak ki a Sugárútra.

Ez azonban most megváltozott. A csütörtöki ülésen ugyanis Kereskényi Gábor polgármester javaslatára visszaállították az eredeti forgalmi rendet, azaz mindkét irányba szabad az út a Horea utca végéből.

A közlekedési rend a gyakorlatban akkor fog megváltozni, ha eltűnik a kötelező jobbra fordulást mutató tábla. Kereskényi szerint ez "rövidesen, a lehető leghamarabb" meg fog történni. Természetesen a balra fordulást akadályozó oszlopokat is el fogják távolítani a kereszteződésből.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: