2010-02-09 12:04:31• hírek • Gozner Gertrud

Hamarosan újabb kampány indul

A hatéves halláskárosult kisfiú, Sorinel Priala sikeres műtéte után a Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság és az egyik szatmári ingatlanügynökség újabb karitatív akcióra készül. Ismét egy rászoruló gyermeknek szeretnék visszaadni az egészségét, és bíznak benne hogy az idei kampány is sikerrel fog járni.

Amint Adrian Marc, az igazgatóság vezetője a sajtónak kifejtette, a gyűjtési akció március második felében veszi kezdetét, és a tavalyi forgatókönyv mintájára zajlana a kampány, amelyben főleg az óvodásokat és kisiskolásokat, illetve a helyi intézmények és cégek vezetőit szeretnék bevonni.

A több száz esetből végül két gyermek került az igazgatóság és az ingatlanügynökség figyelmébe. Mindketten súlyos egészségi problémákkal küzdenek - tette hozzá Marc.

Egyikük egy kilenc éves kisfiú, aki öröklött rendellenességgel jött a világra, amelynek kiküszöbölésére mindkét lábát meg kell műteni. A gyermek nevelőszülőknél van elhelyezve, mivel a családja szerény anyagi körülmények között él, és saját erőből nem képesek állni a műtét és a kezelések költségeit.

A második eset egy hatéves kislányé, aki szintén szegény szülők gyermeke és komoly látásproblémákkal küszködik. Ahhoz hogy meggyógyulhasson, az operáció minél hamarabb meg kell történjen.

A tavalyi adományozási akció folyamán 68 ezer lej gyűlt össze, amelynek segítségével három szegény gyermek kapta vissza a hallását a megyében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: