2015-09-28 13:25:37• hírek • Kocsis Zoltán

Érfestést lehetővé tevő gépet kap a szatmári kórház

Zajlik az élet a napokban a Szatmár Megyei Kórházban - pontosabban annak közigazgatási részlegén. Vagy ha úgy tetszik, kicsit a kulisszák mögött. Marcela Papici megpályázza a menedzseri tisztséget, új orvosok és egy ultramodern berendezés is érkezik majd Szatmárnémetibe.

Marcela Papici hétfő délelőtt jelentette be a sajtó képviselői előtt, hogy megpályázza a megyei kórház menedzseri tisztségét. A versenyvizsgát az elmúlt hét végén írták ki. A korábbi alpolgármester jelenleg csak ideiglenesen tölti be a tisztséget, miután elődje, Venemozer Erika idén júniusban lemondott.

Papici azt is elárulta, hogy a közeljövőben tizenhárom fiatal orvos, többek között onkológus, radiológus, endokrinológus érkezik majd a megyei kórházhoz. Ők jelenleg Temesváron dolgoznak rezidensként.

További hír a megyei kórházzal kapcsolatban, hogy hamarosan egy angiográffal bővül a felszereltsége. A közel egy millió euró értékű érfestő berendezést az egészségügyi minisztéium támogatásával kapja meg Szatmár. A program keretein belül további 16 megye kap hasonló berendezést.

Az angiográf röntgensugárzással vizsgálja az ereket. Katétereken keresztül festékanyaggal tölti fel az ereket a jobb láthatóság kedvéért, innen az érfestés elnevezés. Ilyen eszköz eddig legközelebb csak Nagybányán és Kolozsváron volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: