2016-03-03 16:04:54• hírek • Kocsis Zoltán

Hamarosan saját autóival szedi a szemetet Szatmárpálfalva

Heteken belül új korszak kezdődik a szemétgyűjtés terén Szatmárpálfalván: az önkormányzat két kukásautót vásárolt Németországból, így saját kezébe veheti a probléma megoldását.

Az eddigiekben hét önkormányzat (Berekszó, Kolcs, Borválaszút, Szamosborhíd, Remetemező, Homoród és Szatmárpálfalva) által közösen üzemeltetett részvénytársaság szedte a szemetet Szatmárpálfalva hat településén, ám egy idő után kiderült, hogy ez nem egy működőképes alternatíva. Ideiglenesen a szatmárhegyi önkormányzat segített be, ám a napokban megérkezett Németországból a két Mercedes Econic.

A Nagy József polgármester vezette küldöttség február közepén személyesen látogatott el a Frankfurt am Main közelében található Hofheim am Taunus településre, hogy személyesen nézze meg a két használt járművet. A látogatás eredményes volt, hisz az önkormányzat fölöttébb jutányos áron, 15.470 euróért jutott hozzá a két autóhoz. Amelyek egyenként közel 30 köbméter szemét szállítására alkalmasak.

A Mercedesek a múlt héten érkeztek meg Szatmárpálfalvára, a napokban pedig már át is estek a műszaki vizsgán. Folyamatban van a további dokumnetumok, engedélyek beszerzése - amint ezen is sikerül átesni, a Mercedesek elkezdik munkájukat.

A tervek szerint egyikük Amacon, Oroszfaluban és Hiripen, a másik pedig Szatmárpálfalván, Ombodon és Pettyénben szedi a háztartási hulladékot. A közeljövőben a községi tanács feladata lesz meghatározni a szemétszállítás díját.

„Úgy döntöttünk, a polgármesteri hivatal a saját vállára veszi a szemétgyűjtés problémáját. Ez egyrészt komoly költségtől kímél meg minket, másrészt közel fele annyiért szedjük majd össze a szemetet, mint teszi azt jelenleg a Florisal", nyilatkozta korábban a polgármester. A szatmárnémeti cég amúgy havi 15 lejt kér a szolgáltatásért.

A németországi látogatás más tekintetben is eredményes volt: az önkormányzat egy Mercedes Sprinter típusú platós kistehereautót is vásárolt 4100 euróért. Ez a különböző karbantartási és egyéb munkáknál tehet majd jó szolgálatot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: