2010-10-18 19:08:20• hírek • Szatmár.ro

Hamarosan oltáskampány

Az influenzás megbetegedések csökkentésére ezúttal is oltáskampányt szerveznek október végén, illetve november elején. Szatmár megyében körülbelül 50.000 oltóanyagra lenne szükség; ezzel a mennyiséggel immunizálni lehet a járványnak kitett személyeket.

Megyénkben napról napra nő a tüdőgyulladásos és vírusos megbetegedés száma. Szeptember közepétől százzal többen fordultak család orvoshoz. Több mint ötszáz új vírusos megbetegedést és közel száz tüdőgyulladást regisztráltak a múlt hónap végétől. A vírusos légúti megbetegedések leginkább a a gyerekek és fiatalok körében terjedt el, a tüdőgyulladást pedig főleg a középkorúak kapják el.

Október végén és november elején ezúttal is megszervezik a hagyományos influenza elleni oltáskampányt, mellyel az őszi influenzás megbetegedések számát kívánják csökkenteni. A szaktárca adatai szerint az Egészségügyi Minisztérium idén csupán 1.300.000 oltóanyagot vásárolt a lakosság beoltására. Ezzel szemben tavaly 3.000.000 millió oltóanyagot osztottak szét.

A vakcinákat elsősorban az orvosi alkalmazottaknak, az időseknek és gyerekeknek, és a krónikus betegeknek adják be. A kampány a megye egészségügyi központjaiban, illetve a családorvosi rendelőkben fog lezajlani. Lidia Tamas, a Megyei Közegészségügyi Hatóság védőoltásokért felelős programjának a szakembere elmondta: megyénkben kb. 50.000 oltóanyagra van szüksége, és a tervek szerint ezt meg is fogjuk kapni az Egészségügyi Minisztériumtól.

A hatóság szakemberei azt tanácsolják, hogy akinél a kampány előtt bármilyen influenzás tünet lép fel, feltétlenül forduljon orvoshoz és kerülje a tömeget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: