2012-04-20 13:07:16• hírek • Póti Orsolya

Hamarosan megnyílik a Tűzoltótorony

Szatmárnémeti jellegzetes építménye, a Tűzoltótorony május 1-től újra megnyitja kapuit a látogatók előtt - tudtuk meg Szőcs Pétertől, a Szatmár Megyei Múzeum aligazgatójától.

Bár a tavalyi év folyamán a Tűzoltótorony épülete alapos felújításon ment keresztül, idén újabb munkálatokra lesz szükség, ugyanis az emberi gondatlanság miatt újra rossz állapotba került az építmény.

„Újra tűrhetetlen állapotok uralkodnak a Tűzoltótorony környékén, a földszinti ablakokat betörték, az ajtó pedig rozsdásodásnak indult, így újabb javítási munkálatokat fogunk végezni, még mielőtt megnyitnák az épület kapuját a látogatók előtt" - magyarázta Szőcs Péter, a Szatmár Megyei Múzeum aligazgatója, aki szerint több odafigyeléssel meg lehetne őrizni az épület hagyományos megjelenését, jó állapotát.

A Tűzoltótornyot 1903-ban kezdték el építeni, 1904-ben készült el, és ekkor került sor ünnepélyes felavatására is. A tűzvédelmi célokat szolgáló épület felső szintjén körbefutó erkélyről a Szatmári síkságon épült város teljes egészében belátható.

A téglából készült torony alsó negyede párkánysorral díszített, utolsó szintjén pedig nyitott, fémből készült erkély fut körbe, ahonnan csodálatos kilátás fogadja az ide látogatókat. Akik szívesen megtekintenék Szatmárnémetit a Tűzoltótoronyból, azoknak május elejétől naponta 12.00 és19.00 óra között lesz erre lehetőségük.

A belépődíjak összege változatlan: a felnőtt jegy 3 lejbe, míg a diák-, és egyetemista jegy 2 lejbe került.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: