2017-06-08 14:05:28• hírek • Szatmár.ro

Hamarosan megkezdődik a körforgalom építése a Golescu-híd lábánál

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Megszűnik a jelzőlámpa, körforgalom veszi át a helyét a Szamos bal partján, a híd lábánál.

Az utóbbi években több fórumon is szóba került, hogy a Crinul-kereszteződésben meg kellene szüntetni a jelzőlámpát, mert az komolyan lassítja a forgalmat, elsősorban azok esetében, akik a hídról érkeznek a kereszteződésbe. Ez most megvalósul.

A híd lábánál, az ortodox katedrális szomszédságában építi a Lidl a második szatmári szupermarketjét, az engedélyek kiváltásánál pedig vállalta a körforgalom létrehozását. Ez nem csoda, hiszen ennek segítségével a boltba is könnyebben bejutnak majd a vásárlók.

Maskulik Csaba városmenedzser a Szatmár.ro kérdésére válaszolva elmondta: a befektető a körforgalom-építéshez minden engedélyt megszerzett, a polgármesteri hivatalnak annyi kérése volt, hogy az iskolai év végeztéig ne kezdjenek dolgozni a forgalmas kereszteződésben. A tanév viszont véget ért, így hamarosan kezdetét veheti a munka.

A városmenedzsertől azt is megtudtuk, hogy a körforgalomtól biztonságos távolságra fogják felfesteni a gyalogátkelőhelyet jelző csíkokat, így a gyalogosforgalom nem fogja számottevően zavarni a kereszteződés átjárhatóságát. Ám amennyiben ez mégis megtörténne, a Lidl vállalta, hogy a saját költségén építteti ki a gyalogosforgalmat szabályozó jelzőlámpa-rendszert.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: