2011-01-11 13:47:30• hírek • Szatmar.ro

Hamarosan meg lehet venni a parkolóhelyeket

Megoldódni látszik a parkolás problémája legalábbis azok számára, akik fizetnek érte. A lakóhely közelében ugyanis ki lehet váltani a helyet, amit más nem foglalhat el.

Amint arról hétfőn már beszámoltunk, a Szatmárnémeti önkormányzat alárendeltségébe tartozó parkolási felügyelet egy tanácshatározatot nyújtott be a parkolási körülmények megváltoztatásáról. Ez az ármódosulások mellett többek között a kibérelhető parkolókról is szól. A helyeket elválasztják egymástól és nem az autó rendszámával jelölik meg, hiszen ez változhat, hanem egy kódszámmal.
Amennyiben valaki elfoglalja azt a helyet, amiért valaki más fizetett, az új szabályozás értelmében elszállítják az illetéktelen személy járművét. Ez az újdonság azonban megnehezíti a felügyelőség dolgát, hiszen folyamatosan ellenőrizni kell majd a lakónegyedekben, hogy betartják-e az előírásokat.

Amíg meg nem születik meg a tanácshatározat, még nem lehet benyújtani az igényléseket, azonban a polgármesteri hivatal weboldalon már sokan jelezték, hogy élni szeretnének ezzel a lehetőséggel. Neacsu Adriantól, a felügyelet igazgatójától megtudtuk, a gyakorlatba ültetés egy hosszas folyamat lesz, hiszen fel kell méri a területeket, és akár évekig is eltarthat, amíg mindenhol sikerül kialakítani a rendszert.

A helyek bérlése 200 lej lesz egy évre, azzal ellentétben, hogy vannak olyan városok is, ahol a díj eléri a 800 lejt is. Egy család maximum két felülettel rendelkezhet, és csak akkor, ha még maradt üresen.
Ha a tervezetet elfogadják a városatyák a január 27-ei tanácsülésen, a Közlekedésbiztonsági Tanács ezt megtárgyalja, és utána már következhet is a területek lemérése, a helyek elválasztása. A lakókat is felkeresik, hogy beregisztrálják, kinek hány autója van, hiszen a helyi adó és illeték osztály adatai nem felelnek meg teljesen a valóságnak, hiszen az adásvételek miatt közben még változtak ezek az adatok.


Családonként maximum, két parkolóheyet bérelhetünk majd
Családonként maximum, két parkolóheyet bérelhetünk majd


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: