2013-01-12 11:39:20• hírek • Póti Orsolya

Hamarosan lemezbemutató koncert! - A Bertici Fivérekkel beszélgettünk

A Bertici fivérek és Sihell Ferry
A Bertici fivérek és Sihell Ferry

A szatmári zenei életben sajnos több zenekar kerül a süllyesztőbe, azonban mindig akadnak olyanok, akikre rámosolyog a szerencse. Egy nem mindennapi lehetőséget megragadva kerültek a Muzsika TV műsoraiba a Bertici Fivérek, akik jelenleg lemezbemutató koncertjükre készülnek lázasan. A múltról, az eddig elért sikerekről, az új lemezről és a különlegesnek ígérkező koncertről beszélgettünk a testvérekkel, Bertici Attilával és Bertici Öcsivel.

Póti Orsolya: Mikor léptetek a zenei pályára és milyen sikereket értetek el eddig?

Bertici Fivérek: Húsz évvel ezelőtt, 1993-ban kezdtük el a zenélést B+B néven. 2002-ben jelent meg első lemezünk, ami aranylemeznek minősült itt, Erdélyben, ugyanis 7000 példányszám felett kelt el. 2005-ben egy újabb lemezt adtunk ki, majd egy időre abbahagytuk a zenélést, és szintén zenei pályán, csak más irányba folytattuk a munkát.

Póti Orsolya: Mi inspirált arra, hogy újraalapítsátok a zenekart és ismét nekivágjatok a zenélésnek?

Bertici Fivérek: Egy tavalyi koncertturnén hangosítóként vettünk részt és ott kerültünk közeli barátságba Sihell Ferryvel, aki meghallgatta régi dalainkat és arra buzdított, hogy ezt mindenképpen folytatnunk kell. A budapesti Olsen Media Kft. támogatásával és Ferry szakmai segítségével Bertici Fivérek néven 2012-ben újraalakultunk.

Póti Orsolya: Hol láthatott és hallhatott titeket eddig a nagyközönség?

Bertici Fivérek: Az elmúlt évben egyedüli szatmári zenekarként meghívást kaptunk a Muzsika TV Dallamokon át című műsorába, ahol fantasztikusan éreztük magunkat. Külön öröm volt számunkra az, hogy a szilveszteri műsorban olyan híres előadóművészekkel léphettünk fel, mint Csepregi Éva, Zalatnay Cini, L.L. Junior, Csocsesz, Dolly Roll, Desperado, az MC Hawer és még sorolhatnánk... Azonban nem ez az utolsó alkalom, hogy képernyőre kerültünk, hiszen a 2013-as évben is több műsorban fogunk szerepelni a Muzsika TV-én. Koncertmeghívást kaptunk még Szlovákiába és több magyarországi településbe. Egyébként hat új dalunk már megjelent a YouTube-on és a Facebook oldalunkon is meghallgathatók.

Póti Orsolya: Ki írja dalszövegeiteket és milyen zenei műfajba soroljátok dalaitokat?

Bertici Fivérek: A zeneszerző és dalszövegíró nem más, mint kedves barátunk Sihell Ferry, akivel az elmúlt időszakban együtt dolgoztunk legújabb lemezünkön, az "Erdély legszebb virágszála" című albumon, mely február 10-én jelenik meg. Nagyon jó hangulatban zajlott a munka, a stúdiófelvételek különleges élménynek bizonyultak és őszig, - mikor is egy újabb albummal készülünk - hiányozni fog ez a légkör. Természetesen a dalszövegek szerkesztése előtt részletesen megbeszéljük ezek témáját és stílusát, utólag pedig minimálisan korrigálhatunk is az írásokon. Ferry szerint dalaink a mulatós és a pop közé kategorizálhatóak, ő maga igazi "buli-nótának" nevezi őket. Itt még szeretnénk köszönetet mondani Baby Gaby-nak, aki több zeneszámban is közreműködött.

Póti Orsolya: Hamarosan lesz egy lemezbemutató koncertetek is, erről mit kell tudni pontosan?

Bertici Fivérek: A lemezbemutató koncertünk egyfajta Valentin-napi ajándéknak szánjuk, ugyanis február 15-én, pénteken kerül megrendezésre a Szatmárnémeti „Dinu Lipatti" Filharmóniában. Az est sztárvendége lesz Baby Gaby és Sihell Ferry, valamint fellép a szatmári Royal Team zenekar, és nagy örömünkre szolgál az, hogy Henna, az egykori Flowers tagja is elfogadta meghívásunkat. A belépőjegyek megvásárolhatóak a NetMusic zeneboltokban. Egy jegy ára 10 lej, mely tartalmaz egy ajándék CD-t. A koncertre minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk.

Póti Orsolya: Milyen visszajelzéseket kaptatok eddig a közönség részéről? Mit szólnak a barátok, az ismerősök az új dalokhoz?

Bertici Fivérek: Úgy gondoljuk az eddigi visszajelzések nagyon pozitívak, meg vagyunk elégedve a kritikákkal. Az eddig elért sikerekért és fejlődésért rengeteget köszönhetünk a budapesti promóciós irodának, millió köszönet Cseke Vikinek és nem utolsósorban Sihell Ferrynek.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: