2009-03-19 18:13:14• hírek • Parajdi Andrea

Iskolamodernizálás uniós pénzből

Három iskola hőszigetelésére és fűtésrendszerének korszerűsítésére, valamint egy iskola teljes rehabilitálására pályáz Szatmárnémeti Önkormányzata. Mivel a helyi tanács elfogadta, így benyújtásra kerülhetnek az előkészített pályázatok.

A csütörtöki tanácsülés napirendjén az Avram Iancu Általános Iskola, a Balcescu-Petőfi Általános Iskola és a Ion Creanga Általános Iskola hőszigetelésére, és fűtésrendszerének korszerűsítésére előkészített uniós pályázat dokumentumai szerepeltek. Az előterjesztésekről pozitív döntést hoztak a honatyák, valamint a szüksége önrész biztosítását is felvállalták. A pályázatot április elején nyújtják be, a Regionális Operatív Program harmadik tengelyén - tájékoztatott Koncz Andrea, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, Nemzetközi Finanszírozású Pályázatok irodájának vezetője.

Januárban ugyanebből a fejlesztési célból már leadtak egy projektet az Octavian Goga Általános Iskolára vonatkozóan, illetve már tervbe van az Aurel Popp Zene-, és Képzőművészeti Líceum pályázata is. Mint megtudtuk az egyes projektekkel külön-külön 400 - 450 ezer euróra pályáznak.

Szintén most fogadták el a Ioan Slavici Főgimnázium épületének, tornatermének és udvarának teljes felújítására készülő pályázat dokumentációit is. A projekt 3 300 000 euró értékű, és ugyancsak áprilisban kerül leadásra.

az Avram Iancu Általános Iskola hőszigetelésére, és fűtésrendszerének modernizálására is pályáznak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: