2009-05-25 14:13:58• hírek • Ferenczi Noémi

Hamarosan leadják a projektet

A napokban sor kerül a Ioan Slavici Főgimnázium és az Aurel Pop Művészeti Líceum épületének felújítását célzó pályázatok leadására.

A Regionális Operatív Program keretében a Ioan Slavici Főgimnázium, a Pop Aurel Művészeti Líceum, az Avram Iancu, Ion Creanga és Balcescu-Petőfi általános iskolák épületeinek, valamint a Sportlíceum bentlakásának felújítására szeretne finanszírozást szerezni az önkormányzat.

A Ioan Slavici Főgimnázium és az Aurel Pop Művészeti Líceum épületének felújítását célzó pályázatok leadására a napokban fog sor kerülni, míg az Avram Iancu, Ion Creanga és Balcescu-Petőfi általános iskolák projektjeinek leadását június közepére tervezik - tudtuk meg Koncz Andreától, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, Nemzetközi Finanszírozású Pályázatok irodájának vezetőjétől.

 

A három általános iskolának a hőszigetelésére és fűtésrendszerének rehabilitációjára szeretnének támogatást nyerni, míg a többi tanintézmény épületét teljes egészében szeretnék felújítani. A tervek szerint, a Sportlíceum kantinjának felújítására is szeretne majd pályázni az önkormányzat, azonban ez a projekt még kezdeti fázisban van. A projektek összértéke eléri az 5 millió eurót.

A Szatmár.ro kérdésére Koncz Andrea elmondta, a Szatmárnémeti-Vásárosnamény bicikliút koncepciós adatlapja május végén lesz elbírálva és amennyiben ezt elfogadják, következhet a projekt további előkészítése.


A Ioan Slavici Főgimnázium felújításának projektjét is leadják a napokban
A Ioan Slavici Főgimnázium felújításának projektjét is leadják a napokban


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: