2008-08-03 18:27:47• hírek • Józsa János

Hamarosan könnyebb lesz a parkolás

 A hét közepén eldől, melyik cég nyeri meg a pályázatot és szerelhet fel parkolójegy- automatákat.

Két cég van versenyben Szatmárnémeti központjának parkolójegy-automatákkal való ellátásáért. A készülékek megkönnyítik majd a parkolást és remélhetőleg kevesebben kapnak majd bilincset is.

Ahogy arról már beszámoltunk, a Szatmár Megyei Parkolási Felügyelet készül parkolójegy-automatákkal felszerelni a városunk központját a Libertăţii tér környékén, illetve a Brătianu utcától a Lucaciu utcáig.

 Amint azt Pop Gheorghe Mirceatól, a Polgármesteri Hivatal Beruházási Osztályának Vezetőjétől megtudtuk, jelenleg két cég van versenyben a kivitelezésért, jövő hét közepén pedig már eldőlhet a nyertes sorsa. Pop elmondta, szerintük is tarthatatlan a mostani helyzet, hiszen sokszor, bár parkolóhely van, sokat kell szaladni, míg az ember parkolójegyet is tud venni és addig lehet, hogy már kap egy büntetést, vagy kerékbilincset tesznek autójára. Ezért döntöttek az automaták mellett, amelyek helyben lesznek, közel mindenhez.

Adrian Neacsu a Szatmár.ro-nak adott nyilatkozatában ugyanakkor kiemelte, 10-12 készüléket szerelnek majd fel, attól függően, hogy a nyertes cégnek milyen ajánlata lesz, szó van ugyanakkor arról is, hogy napenergiával működjenek majd ezek az automaták és folyamatos rádiókapcsolatban álljanak a Parkolási Felügyelet Központjával, hogy ott mindig tudják, mely gépek működnek, van-e még jegy, illetve ki kell-e üríteni a pénztárukat.

 Neacsu elmondta, kérték ugyanakkor, hogy érmék mellett bankjegyet is elfogadjanak majd az automaták, hiszen nem várhatják el a polgároktól, hogy állandóan megfelelő mennyiségben legyen náluk ötven banis. Egy óra parkolás ugyanis két lejbe kerül majd, egy napi helyfoglalásért pedig öt lejt kell majd fizetni. A készülékek beszerelésével várhatóan csökken majd a kerékbilincsek használata, mert az autósok elérhető közelségbe kerülnek a jegyárusító gépekkel.

J.J.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: