2009-09-04 14:29:59• hírek • Ferenczi Noémi

Hamarosan kiírják a licitet

Két évek óta megoldásra váró problémára született megoldás, így a jövőhét folyamán meghirdethetik a Luna Ses-i üdülőövezet csatornázási, vízellátási stb. munkálatainak licitjét,  illetve elkészült a földcsuszamlások megelőzésének dokumentációja. A megye önkormányzata a kormánytól fog pénzt szerezni a megvalósításra.

Jelentős előrelépés történt a Luna Ses-i üdülőövezet és sípálya projektjének ügyében, ugyanis elkészült és a megyei tanács elfogadta a létesítmény csatornázási, ivóvíz ellátási, útmodernizálási valamint az oda vezető bekötőút műszaki és gazdasági mutatóit. Csehi Árpád, a megyei tanács elnöke a Szatmár.ro-nak elmondta, ez nagy előrelépést jelent , hiszen ezzel hamarosan megkezdődhet a közbeszerzési eljárás is. A közbeszerzést szakaszosan fogják bonyolítani, hogy az egyes munkálatok kapcsán felmerülő problémák ne akadályozzák az ügy előrehaladását. Ezen munkálatok elvégzésére 8,4 millió lej van Avasújváros önkormányzatának számláján - tette hozzá Csehi.

Csehi a bejelentette, hogy elkészült a fölcsuszamlások megoldásának dokumentációja. A bogdándi, széri és bábcai földcsuszamlások igen sok fejtörést okoztak a megyei tanácsnak, mivel eddig nem sikerült műszaki megoldást találniuk a szakembereknek a problémára. A földcsuszamlások miatt lakóházak váltak lakhatatlanná illetve kerültek veszélybe, családokat kellett kilakoltatni. A most elkészült dokumentációt a kormány elé terjesztik, hogy megszerezzék a megvalósításhoz szükséges pénzalapot, melyhez a szatmári politikusok közbenjárására is számít a tanácselnök.


Csehi a politikusok közbenjárását kérte a fölcsuszamlások megoldásához szükséges források megszerzéséhez
Csehi a politikusok közbenjárását kérte a fölcsuszamlások megoldásához szükséges források megszerzéséhez


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: